Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυση από Θεοδωρικάκο για την υπόθεση του γιου και τα ναρκωτικά: Θα τους πάω μέχρι τέλους

Μήνυση από Θεοδωρικάκο για την υπόθεση του γιου και τα ναρκωτικά: Θα τους πάω μέχρι τέλους
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Στον Άρειο Πάγο μετέβη το πρωί της Τετάρτης (1/2/2023) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται και ο γιος του υπουργού.
«Θα τους πάω μέχρι τέλους, για την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου. Έχει λάμψει η αλήθεια, θα αποκαλυφθούν όλα. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο.
Την κατάθεση της μήνυσης είχε προαναγγείλει ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως διευκρίνισε κατά του αστυνομικού θα στραφεί ο ίδιος αλλά και ο γιος του. «Μοναδικό του έγκλημα είναι ότι είναι παιδί μου» ανέφερε ο υπουργός.

Αιχμές από Θεοδωρικάκο κατά του απόστρατου αξιωματικού

Πάντως, ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε σαφείς αιχμές κατά του απόστρατου αξιωματικού, τον οποίο και αποκάλεσε συκοφάντη.

«Κατέθεσα μήνυση πριν από λίγο εναντίον του αποτρατευθέντος  στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου.
Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται.
Πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτής αξιωματικός κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα ότι π έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν το μεμπτόν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.
Ο συκοφάντης  επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως δεν είχε στην κατάθεση του το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομα μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς.
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους. Το  λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένειας μας κανένας δεν θα παίξει», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Εκπλήξεις» προαναγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας

Θέση στην υπόθεση έχει λάβει και ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος «προανήγγειλε» μεγάλες εξελίξεις. «Θα έχετε μεγάλες εκπλήξεις και εξελίξεις σε ένα πολιτικό-ποινικό θέμα που ανεδείχθη τις προηγούμενες ημέρες, με την ιστορία Θεοδωρικάκου», σχολίασε μιλώντας στο Mega και αποκάλυψε ότι «ένας εκ των αξιωματικών που έχει, δυστυχώς, δύο βενζινάδικα και μια εταιρεία με λιμουζίνες στη Μύκονο, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση».
Ωστόσο, ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να διευκρινίσει πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός εμπλέκεται στην υπόθεση Θεοδωρικάκου, σχολιάζοντας απλώς «θα τα πούμε». «Δυστυχώς, η Αστυνομία έχει βρωμίσει πάρα πολύ», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας και αναφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή της υπόθεσης του ψευτογιατρού.
Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση του Τάκη Θεοδωρικάκου είναι ακόμα μία -μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών- που προκαλεί πλήγμα στην κυβέρνηση ενόψει των εκλογών, καθώς προκύπτουν ερωτήματα περί κατάχρησης εξουσίας.

Οι καταγγελίες του αστυνομικού για τον γιο του Θεοδωρικάκου

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως το Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών. Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι δέχεται απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Πάντως, το φως της δημοσιότητας έχει δει ακόμα και φωτογραφία όπου απεικονίζονται ναρκωτικά που αστυνομικοί φέρονται να βρήκαν στην κατοχή παρέας τεσσάρων νεαρών, ένας εκ των οποίων ήταν ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα, εξάλλου, με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, υπήρξε απόπειρα κλοπής του φακέλου με την επίμαχη κατάθεση ανώτατου αξιωματικού, μέσα στο επόμενο 24ωρο, και ότι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια οι αστυνομικοί μέσα στο Εσωτερικών Υποθέσεων.
Όλα άρχισαν μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για κατάθεση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα που υποστηρίζει ότι δεχόταν τους τελευταίους μήνες και για παρέμβαση του τότε αρχηγού και σημερινού γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Καραμαλάκη, να «εξαφανίσει» τον εντοπισμό συγγενικού προσώπου του Τάκη Θεοδωρικάκου από υπόθεση ναρκωτικών.
Ο υπουργός απάντησε σε πρώτη φάση πως δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό, ενώ αποδίδει την καταγγελία σε δυσαρέσκεια για τις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Διάψευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στον αντίποδα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί από τη φρουρά του κ. Θεοδωρικάκου επιχείρησαν να αρπάξουν τη δικογραφία που αφορούσε την υπόθεση του γιου του, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
«Δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρονται αστυνομικοί που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να "εισέβαλαν" στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να υφαρπάξουν σχηματιζόμενη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία εν αποστρατεία Αξιωματικού, δεν ευσταθούν και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης