Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κατσανιώτη με την Ινδή Υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού - Διερευνήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας

Συνάντηση Κατσανιώτη με την Ινδή Υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού - Διερευνήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας
Οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στη συνεργασία στον πολιτιστικό και μορφωτικό τομέα
Η προοπτική εμβάθυνσης και ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Ινδίας διερευνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, με την Ινδή Υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού, Meenakshi Lekhi.
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους μακραίωνους ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και επικεντρώθηκαν στη συνεργασία στον πολιτιστικό και μορφωτικό τομέα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολυπληθείς δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι δύο χώρες στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας για την περίοδο 2022-2026. Επισημάνθηκε, επίσης, η σημασία της ανάδειξης και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σπουδαιότητα προβολής ζητημάτων που αφορούν σε πολιτιστικά αγαθά που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Τέλος, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης