Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας για συναντήσεις στα Ιεροσόλυμα: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Δένδιας για συναντήσεις στα Ιεροσόλυμα: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας
Οι συναντήσεις Δένδια στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Εξαιρετικά ικανοποιημένος μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, μετά τον κύκλο συναντήσεων που είχε στα Ιεροσόλυμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Eli Cohen, τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog, καθώς και από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu.
Ο κ. Δένδιας για αυτές τις συναντήσεις, δήλωσε ότι υπήρξε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και πως «κρατάω όμως το πιο σημαντικό, τη σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
Ακόμη, διαπίστωσε ευρύτατη ταύτιση σε μια σειρά από θέματα, όπως μεταφοράς ενέργειας, αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας και καταμερισμού στους διάφορους τομείς και διαμήνυσε ότι «αποτελεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Η συνάντηση με Netanyahu

Εγκάρδια υποδοχή στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών επεφύλαξε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Δένδια να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων, ενώ η συζήτηση εστίασε επίσης στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, στην Ανατολική Μεσόγειο, την ενέργεια και τις επενδύσεις.
dendia_n.JPG
Συνάντηση με Herzog

Επίσης, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog, με τον οποίο είχαν μια γόνιμη συζήτηση για την εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, την συνεργασία στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ και τις διεθνείς και τις περιφερειακές εξελίξει
δ2_1.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης