Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση δεν κερδίζει τους αναποφάσιστους παρά το προεκλογικό επίδομα – Οι υποκλοπές και πολιτικά παιχνίδια στην ΕΛ.ΑΣ

Η κυβέρνηση δεν κερδίζει τους αναποφάσιστους παρά το προεκλογικό επίδομα – Οι υποκλοπές και πολιτικά παιχνίδια στην ΕΛ.ΑΣ
Ένα 10% με 12% των πολιτών δεν λέει τι θα ψηφίσει, είναι αναποφάσιστο
Σχετικά Άρθρα
Πολιτικοί αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το ποσοστό των αναποφάσιστων που βρίσκουν οι δημοσκόποι στις τελευταίες τους αναλύσεις.
Ένα 10-12% δεν λέει τι θα ψηφίσει, είναι αναποφάσιστο.
Ο χαρακτήρας αυτού του ποσοστού δεν είναι φιλοκυβερνητικός, τονίζει μερίδα δημοσκόπων.
Είναι ένα θυμωμένο ποσοστό με την κυβέρνηση αλλά δεν βρίσκει κάποια αξιόπιστη λύση από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν θα καρπωθεί τους αναποφάσιστους η κυβέρνηση

Γι’ αυτό, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό δεν θα πάει με το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. Ή θα στραφούν σε πιο αντισυστημικές λύσεις είτε θα μείνουν στην αποχή. Επίσης, όσο διαρκεί η ακρίβεια στην αγορά, όσο το κόστος ζωής παραμένει υψηλό και όσο υπάρχουν στην δημοσιότητα γεγονότα που απαξιώνουν την πολιτική όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ακραία τοξικότητα μέσω της ανάδειξης σκανδάλων, τόσο περισσότερος κόσμος θα απομακρύνεται από τα 2 πρώτα κόμματα.

Προεκλογικό δώρο, ένα έκτακτο επίδομα Πάσχα

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει αυτό το μέτωπο, με το άνοιγμα του κουμπαρά. Θέλει να νομοθετήσει ένα έκτακτο επίδομα Πάσχα κάνοντας άνοιγμα 500-700 εκατ. ευρώ. Θα είναι ξεκάθαρα ένα προεκλογικό δώρο για να λειάνει τις άσχημες εντυπώσεις από το γεγονός ότι ενώ έχουν πέσει οι τιμές σε καύσιμα, ρεύμα, φυσικό αέριο, οι τιμές σε προϊόντα είναι πολύ υψηλές και μειώνουν το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να κερδίσει τους αναποφάσιστους με αυτό το τρόπο.

Μεγάλη εστία φθοράς οι υποκλοπές

Στο μέτωπο τώρα της διαφθοράς, οι υποκλοπές θα παραμείνουν μία μεγάλη εστία φθοράς για τη κυβέρνηση. Όπως έχουμε πει, το σκάνδαλο των υποκλοπών για πολλούς λόγους θα «κυνηγάει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά. Οι αποκαλύψεις είναι πολλές και αφορούν χιλιάδες πολιτικά πρόσωπα. Όπως, μάλιστα, φαίνεται από τα δημοσιεύματα η οικογένεια Μπακογιάννη είναι και αυτή θύμα των υποκλοπών, που είχαν στηθεί στο στρατηγείο του Μαξίμου, από συγκεκριμένο πυρήνα που πλέον δεν βρίσκεται στο Μαξίμου.

Γιατί το Μαξίμου αποφάσισε να παρακολουθήσει την πλευρά Μπακογιάννη;

Ο ίδιος πυρήνας, φαίνεται να μην είχε καθόλου καλές σχέσεις και με την οικογένεια Μπακογιάννη. Ούτε με την Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε με τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, ούτε με την Αλεξία Μπακογιάννη. Όπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία βραδυφλεγή βόμβα για την ευρύτερη οικογένεια καθώς, για όσους γνωρίζουν, ο στενός οικογενειακός κύκλος Μητσοτάκη και ο αντίστοιχος της Κ. Μπακογιάννη εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις.

Οι βλέψεις για την αρχηγία

Μην ξεχνάμε ότι είναι μία πολιτική οικογένεια. Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει βλέψεις αρχηγού της ΝΔ αλλά όχι τώρα. Και ίσως, αυτός να είναι ο λόγος που τέθηκε σε παρακολούθηση. Επίσης, είναι γνωστό, ότι ο ίδιος έχει επικρίνει συχνά την κυβέρνηση, κυρίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μεγάλη εγκληματικότητα στις γειτονιές του κέντρου αλλά και το υπουργείο Υποδομών, όταν είχε ακουστεί ότι εξεταζόταν το μοντέλο των διοδίων για το Κέντρο της Αθήνας.

Διαρροές και πολιτικά παιχνίδια στην ΕΛ.ΑΣ

Τέλος, στο μέτωπο αυτό βγαίνει προς τα έξω και οι σχέσεις που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας με μέλη της λεγόμενης Greek Mafia επιβεβαιώνει το υψηλό δείκτη διαφθοράς που υπάρχει σε βασικούς πυλώνες της Πολιτείας. Στις δημοσκοπήσεις, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δείχνει την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του για τη διαφθορά στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Το γεγονός ότι βγαίνουν τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, έχει να κάνει σύμφωνα με πηγές με το γεγονός ότι οι πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ που έγιναν από Μαξίμου-Θεοδωρικάκο έδιωξαν κάποιους παλιούς αξιωματικούς που είχαν στενές σχέσεις με κυβερνητικό πρόσωπο αλλά και με συγκεκριμένο εκδοτικό παράγοντα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης