Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Πλήγμα για τη Δημοκρατία η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών - Ένοχος ο Μητσοτάκης

Ηλιόπουλος: Πλήγμα για τη Δημοκρατία η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών -  Ένοχος ο Μητσοτάκης
"Η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε πέντε ανθρώπους από την ηγεσία του στρατεύματος και δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης", τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις παρακολουθήσεις όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ News, σχολιάζοντας την συζήτηση κατά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «η ΝΔ αυτό το τριήμερο είχε μια γραμμή "μπουφέ", έλεγε ο καθένας τα πάντα. Ακούσαμε ότι όλα είναι νόμιμα, ακούσαμε ότι έγιναν από ρυπαρά δίκτυα και ακούσαμε ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αν όλα έγιναν νόμιμα όμως, τότε γιατί θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη;».
Αναφερθείς στο χρονικό της υπόθεσης, υπενθύμισε πως «όταν έγινε γνωστή αρχικά η παρακολούθηση Κουκάκη και Μαλιχούδη, η κυβέρνηση κατήργησε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον πολίτη μετά τη λήξη της παρακολούθησης». «Στη συνέχεια, όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ήρθε η παραίτηση του κ. Δημητριάδη και του τότε διοικητή της ΕΥΠ –που άλλαξαν το νόμο για να τον τοποθετήσουν γιατί δεν είχε τα προσόντα. Και αναρωτιέμαι: όταν τους έδιωχνε ο κ. Μητσοτάκης δεν τους ρώτησε μήπως παρακολουθούσαν και κανέναν άλλον;», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε πέντε ανθρώπους από την ηγεσία του στρατεύματος και δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης. Τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός στη χώρα; Αν δεχτούμε ότι όντως υπήρχε ρυπαρό δίκτυο, τότε ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι επί ηγεσίας του “χάσαμε” την ΕΥΠ, ότι η ΕΥΠ έγινε κάτι σαν ανεξάρτητο κράτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», εξήγησε.
Απαντώντας στο ερώτημα της κυβέρνησης για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ονόματα ανθρώπων που πιθανόν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και τα συμπεριέλαβε στο αίτημά του στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος και υπογράμμισε ότι «η πρώτη εφημερίδα που έγραψε για παρακολουθήσεις επτά προσώπων από την ΕΥΠ ήταν η «Καθημερινή». Κανένας από την κυβέρνηση δεν ρώτησε την «Καθημερινή» από πού βρήκε αυτήν την πληροφορία. Ακόμα, «Το Βήμα» είχε γράψει τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator. Δεν το διέψευσε η κυβέρνηση, ούτε κανένας ρώτησε τον όμιλο Μαρινάκη πώς το βρήκε αυτό. Όταν βγήκαν στον Τύπο τα ονόματα, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αρχικά τον κ. Μητσοτάκη και δεν πήρε απάντηση».
Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ακόμη πως «το ότι συζητάμε αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μάθουμε την αλήθεια. Αμφισβητούν ότι έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις; Δεν το έχει αμφισβητήσει η κυβέρνηση, άρα θεωρούμε ότι η ΕΥΠ όντως παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και την ηγεσία του στρατού. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κ. Χατζηδάκης, για παράδειγμα, είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Μπορώ να σας τεκμηριώσω ότι είναι επικίνδυνος για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά δεν είναι για την εθνική ασφάλεια».
«Η Δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια. Αν υπάρχει η αίσθηση ότι ένας υπουργός κάνει κάτι επειδή εκβιάζεται, αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα στη Δημοκρατία», σχολίασε.

Άδικη και αποτυχημένη η πολιτική της κυβέρνησης

Αναφερθείς στις πολιτικές εξελίξεις με ορίζοντα τις εκλογές, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα».
«Αυτό σημαίνει άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή της πανδημικής οφειλής και 120 δόσεις, ισχυρό Δημόσιο και ειδικότερα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που η κυβέρνηση κατήργησε το θεμέλιο λίθο του ΕΣΥ, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Αυτό σημαίνει επίσης εργασιακά δικαιώματα. Στην Ευρώπη ο μέσος όρος κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις είναι στο 60% και στην Ελλάδα στο 20%, ενώ ο κ. Χατζηδάκης έφερε έναν αντεργατικό νόμο που κάνει καθεστώς τις απλήρωτες υπερωρίες, οδηγώντας φέτος χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό σε παραίτηση», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική κοινωνικά άδικη και αποτυχημένη. Απευθύνουμε κάλεσμα για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης