Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταγγελία βόμβα για τις υποκλοπές: Παγιδεύτηκε το τηλέφωνο πολίτη με sms για το εμβόλιο Covid από το ...Predator

Καταγγελία βόμβα για τις υποκλοπές: Παγιδεύτηκε το τηλέφωνο πολίτη με sms για το εμβόλιο Covid από το ...Predator
Πολίτης που περίμενε το sms υπενθύμισης του εμβολίου, αντί να πάρει το κανονικό sms, πήρε το μολυσμένο sms με Predator, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Καταγγελία – βόμβα, που εάν αποδειχθεί αληθινή, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, καθώς θα πρόκειται για την επιβεβαίωση παρακολουθήσεων σε μαζική κλίμακα.
Θα πρόκειται για τις παρακολουθήσεις απλών πολιτών και όχι πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και στρατιωτικών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης στην Ολομέλεια της Βουλής περιέγραψε τον απίστευτο τρόπο, με τον οποίο «παγιδεύτηκε» τηλέφωνο πολίτη μέσω sms που έλαβε από την «ελαφρώς παραποιημένη» διεύθυνση emvolio.gov.gr εν είδει υπενθύμισης για δόση εμβολίου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι πολίτης, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε, έλαβε sms με «παραποιημένη ελαφρώς τη διεύθυνση emvolio.gov.gr».
«Πότε ο πολίτης αυτός δέχτηκε το sms; Λίγες μέρες πριν κάνει το εμβόλιό του.

Ζητούνται εξηγήσεις από Πιερρακάκη

Δηλαδή, την ώρα που περίμενε το sms υπενθύμισης του εμβολίου, αντί να πάρει το κανονικό sms, πήρε το μολυσμένο sms με Predator» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο πολίτης «πάτησε το link», παραδίδοντας την προσωπική του ζωή στο ψηφιακό «αρπακτικό».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων από την πλατφόρμα gov.gr με τους «εγκεφάλους που έστησαν τις παρακολουθήσεις μέσω Predator».
Στηλιτεύοντας την υπόθεση με την εταιρία Majoritas, η οποία με πρακτικές Cambridge Analytica χειρίστηκε προσωπικά δεδομένα πολιτών για να αποστέλλει στοχευμένο περιεχόμενο της ΝΔ σε ψηφοφόρους, ζήτησε από τον κ. Πιερρακάκη να απαντήσει ή να παραιτηθεί.

Πιερρακάκης: Χιλιάδες έχουν πρόσβαση στα στοιχεία 

Να υποβαθμίσει την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, με την παγίδευση τηλεφώνου πολίτη με sms για το εμβόλιο Covid, επιχείρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει αυτά τα στοιχεία.
Ο πιο βασικός είναι η υφαρπαγή άλλων στοιχείων του χρήστη.
Να έχει π.χ. πρόσβαση στο email του.
Αλλά το χαρακτηριστικότερο όλο είναι ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ» υποστήριξε ο υπουργός, παραδεχόμενος επί της ουσίας πως το σύστημα είναι διάτρητο.
Ο κ. Πιερρακάκης μάλιστα εγκάλεσε τον κ. Ραγκούση, αποδίδοντάς του τον ισχυρισμό, πως «όσοι εργάζονται στο gov.gr είναι άνθρωποι του Predator».

Ραγκούσης: Σαφέστατη υπόνοια ενοχής

Στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό που αποτολμήσατε να κάνετε. Ξεκινήσατε με την πεποίθηση ότι έχετε μία συνωμοσιολογία, δεν ξέρατε τι έχω πει και ρωτήσατε να μάθετε τι έχω πει αλλά είχατε βγάλει από πριν συμπέρασμα.
Το 80% - 90% όσων είπατε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπα εγώ.
Και προκαλείτε τεράστια απορία, δημιουργείτε σαφέστατη υπόνοια ενοχής από την ώρα που αυτήν την καταγγελία που κάναμε την διαχειριστήκατε με αυτόν τρόπο.
Ουδέν ψευδέστερον πως είπα ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator.
Είπατε ότι είπα ότι το μολυσμένο sms ήρθε από το emvolio.gov.gr.
Είναι ντροπή αυτό που κάνετε.
Προφυλαχθείτε, αυτοπροστατευτείτε» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης