Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή – Πρόταση μομφής - Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί άλλο επίπεδο αντιπαράθεσης για να μην συζητηθούν οι παρακολουθήσεις

Βουλή – Πρόταση μομφής - Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί άλλο επίπεδο αντιπαράθεσης για να μην συζητηθούν οι παρακολουθήσεις
Παρέμβαση Θ. Ξανθόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση μομφής στη Βουλή
Σχετικά Άρθρα
Για αγωνιώδη προσπάθεια εκ μέρους της πλειοψηφίας να μην γίνει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που αφορά σε διαπιστωμένες παρακολουθήσεις, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σχολιάζοντας τις αναφορές της κυβερνητικής πλευράς στους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο οι οποίοι δικάζονται στο ειδικό δικαστήριο.
«Η πρόταση δυσπιστίας αφορά το κράτος δικαίου, το οποίο μας αφορά όλους ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Αν δεν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικό τρόπο ξεκίνησε αυτή την ιστορία. Παραλάβαμε το πόρισμα της ΑΔΑΕ, επισκέφτηκε ο κ. Τσίπρας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ήρθαμε στο Κοινοβούλιο με την πρότασή μας. Κι εδώ η κουβέντα γίνεται για όλα τα ζητήματα του κόσμου εκτός από το μείζον: Ποιός παρακολουθούσε, με τίνος την επίνευση και τίνος την ευθύνη;» είπε ο κ. Ξανθόπουλος προσθέτοντας πως τα ζητήματα αυτά πρέπει να τεθούν πολύ καθαρά.
Ο κ. Ξανθόπουλος, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης υπήγαγε την ΕΥΠ στην απόλυτη δικαιοδοσία του, άλλαξε τον νόμο για να τοποθετήσει επικεφαλής τον κ. Κοντολέοντα, ο οποίος δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις, άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο για να μην μπορεί η ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον παρακολουθούμενο πολίτη και υπογράμμισε ότι αυτό είναι το θεσμικό αποτύπωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Τέλος, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ, ο κ. Ξανθόπουλος είπε: «Υπάρχει ένα πόρισμα της ΑΔΑΕ που λέει ότι παρακολουθούνταν κάποιοι άνθρωποι και ερχόμαστε εδώ να συζητήσουμε. Πείτε μας λοιπόν ως πλειοψηφία συμφωνείτε να παρακολουθούνται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Αυτό απασχολεί την εθνική αντιπροσωπεία. Αν έχετε την παραμικρή ευθύνη και συναίσθηση του ρόλου σας, μπείτε σε αυτή την ιστορία. Όμως, όχι απλώς δεν την έχετε, αλλά επειδή είστε ανίκανοι να αντιληφθείτε την ευθύνη σας απέναντι στην Δημοκρατία, δημιουργείτε άλλο πεδίο αντιπαράθεσης. Λόγω της πολιτικής σας έρχεται σε σύγκρουση ο κ. Ντογιάκος με τον κ. Ράμο και ο κ. Ράμος με βουλευτές του Κοινοβούλιου. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να συνεκτιμήσετε. Οι παρακολουθήσεις είναι πιστοποιημένες από την ΑΔΑΕ, δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιεύματα. Με το πόρισμα αυτό αναμετρηθείτε λοιπόν, γιατί αυτή η Δημοκρατία που στήθηκε με τους αγώνες όλων ανήκει σε όλους τους Έλληνες και το τραύμα στη Δημοκρατία είναι τραύμα που το φέρουμε όλοι μας. Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, καταδικάστε αυτές τις παρακολουθήσεις, τραβήξτε μια γραμμή και πάτε στον ελληνικό λαό να μας κρίνει όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης