Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δεινή θέση η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις αποκαλύψεις Ράμμου, τα κόμματα συσπειρώνονται εναντίον της

Σε δεινή θέση η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις αποκαλύψεις Ράμμου, τα κόμματα συσπειρώνονται εναντίον της
Ο Χρήστος Ράμμος, ένας επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, έχει χαρακτηριστεί ένα πιόνι του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έκανε την δουλειά που του έχει ανατεθεί
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της πολιτικής ζωής του τόπου, πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής της χώρας που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση, να κατηγορείται από την ίδια την κυβέρνηση ότι ενεργεί υπέρ του αντίπαλου κόμματος.

Η ΑΔΑΕ και οι αποδείξεις του σκανδάλου

Ο Χρήστος Ράμμος, ένας επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, έχει χαρακτηριστεί ένα πιόνι του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έκανε την δουλειά που του έχει ανατεθεί.
Δηλαδή να ανοίξει το κουτί των παρακολουθήσεων και να δει ποιοι λογαριασμοί έχουν παρακολουθηθεί. Ακολούθησε πιστά την θεσμική οδό, να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Βουλή τού έκλεισε την πόρτα.
Όπως λένε, ο Χρήστος Ράμμος βρήκε τις αποδείξεις που δεν μπορούσε να βρει η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας τίς φέρνει στη Βουλή. Εκεί όπου το πιο πιθανό είναι να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και κατά του Πρωθυπουργού, αφού αυτό που θα αποδεικνύεται είναι ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε κυβερνητικά στελέχη, δημοσιογράφους και ανώτατα στρατιωτικά στελέχη.

Ευθύνη Πρωθυπουργού η ΕΥΠ – Θα έχουμε αντιδράσεις και μέσα στη ΝΔ

Η ΕΥΠ, επί τωρινής κυβέρνησης είναι μία υπηρεσία που υπάγεται κατευθείαν στον Πρωθυπουργό. Άρα, έχει ξεκάθαρα την πολιτική ευθύνη για όσα αποκαλυφθούν σήμερα.
Και θα πρέπει να διερευνηθεί εάν έχει και την προσωπική ευθύνη. Συνεπώς, οι αποκαλύψεις στη Βουλή θα φέρουν την κυβέρνηση σε δεινή πολιτική θέση.
Πλέον, εναντίον της δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα. Και εκτός αυτού και ένα κομμάτι που μέχρι τώρα τη στήριζε.
Η κεντρώα συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, Κοντιάδη) και άλλοι.
Μάλιστα, αν αύριο αποδειχτούν ότι η ΕΥΠ είχε προχωρήσει σε αυτές τις παρακολουθήσεις, τότε δεν είναι απίθανο να δούμε αντιδράσεις και από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται μέσα στη ΝΔ και είχαν εκφράσει την θέλησή τους να υπάρξει πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου. Μιλάμε, φυσικά, για την καραμανλική πτέρυγα.

Διεθνές το θέμα της ΑΔΑΕ

Πάντως, η προστασία της Ανεξάρτητης Αρχής ΑΔΑΕ και οι αποκαλύψεις για το πόρισμα Ράμμου έχει γίνει θέμα και στην Ευρώπη.
Η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει την ανεξαρτησία της αρμόδιας για θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής αρχής (ΑΔΑΕ) και να ρίξει φως στο σκάνδαλο υποκλοπών που συγκλονίζει την εγχώρια πολιτική εδώ και μήνες.
Η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και ισοδύναμου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA) θα υποβάλει το σχέδιο σύστασής της στην Επιτροπή και το Συμβούλιο. Το θέμα, πλέον, είναι διεθνές.

Αντισυνταγματική η ρύθμιση για Κασιδιάρη

Η κυβέρνηση, πέρα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται να προχωράει και σε ένα άλλο θεσμικό ατόπημα.
Στην ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη, όπου ακόμα και Συνταγματολόγοι που δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με την άκρα δεξιά, ομολογούν ότι είναι αντισυνταγματικό να αφαιρέσουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε πρόσωπο που δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα.
Ακόμα πιο αντισυνταγματικό, να αφαιρέσουν το δικαίωμα καθόδου στις εθνικές εκλογές επειδή τα στελέχη του σχετίζονται με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Συμφωνείς - δεν συμφωνείς με το κόμμα «Έλληνες» η απαγόρευση καθόδου σε κόμμα που έχει εγκρίνει ο Άρειος Πάγος είναι άλλη μία αντιθεσμική ενέργεια της κυβέρνησης που έθεσε το θέμα.

Βαθιά αντισυνταγματικές οι πράξεις της κυβέρνησης στην πανδημία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και παλαιότερα έχει προβεί σε βαθιά αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ενέργειες.
Επέβαλε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό του πληθυσμού.
Κατήργησε δικαιώματα σε πολίτες επειδή δεν ήταν εμβολιασμένοι.
Θυμηθείτε ότι όποιος δεν ήταν εμβολιασμένος δεν μπορούσε να μπει να ψωνίσει ή να κάτσει κάπου να πιει ποτό.
Ανάγκασε τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά και να αγοράζουν self test από την τσέπη τους.
Και λίγο πιο πριν, αντισυνταγματικά κατήργησε, με το γενικό lockdown, το δικαίωμα να βγαίνουμε, να αθλούμαστε, να βλέπουμε τους συγγενείς μας.
Και την ίδια ώρα πλήρωσε μέσω της λίστας Πέτσα τα ΜΜΕ, με καθαρά παράτυπες διαδικασίες, για να μην επικρίνουν την κυβέρνηση.
Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο ότι οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις καταλογίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η διαφθορά και τα ζητήματα θεσμών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης