Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα επιστολή Ράμμου σε Τασούλα, Τσιάρα, αρχηγούς κομμάτων: Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Νέα επιστολή Ράμμου σε Τασούλα, Τσιάρα, αρχηγούς κομμάτων: Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους αρχηγούς των κομμάτων για τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ
Σχετικά Άρθρα
Στο γήπεδο της κυβέρνησης και της Βουλής περνάει πλέον το μπαλάκι σχετικά με περαιτέρω εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων τους ενημερώνει για τα ευρήματα ελέγχων που διεξήγαγε η ΑΔΑΕ σχετικά με τις παρακολουθήσεις.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην επιστολή αναφέρονται ονόματα συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία παρακολουθούσε η ΕΥΠ.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (στις 7 Δεκεμβρίου) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ.

Οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα έλεγχο τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν κατά το παρελθόν έχουν εκδοθεί διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν το φως της δημοσιότητας, η ΑΔΑΕ αφού πραγματοποίησε ελέγχους στους τρεις μεγάλους τηλεφωνικούς παρόχους, διαπίστωσε την παρακολούθηση των τηλεφώνων έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Η συνάντηση Τσίπρα με Ράμμο

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί (24/1/2023), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε στην ΑΔΑΕ με τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο.
«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» ανέφερε ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος της ΑΔΑΕ.
Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με φόντο τις εξελίξεις από την υπόθεση των υποκλοπών και το αίτημα του προέδρου της Αρχής να ενημερώσει την Πολιτεία για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης