Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για Έβρο: Προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη από αστυνομικούς και συνοριοφύλακες

Θεοδωρικάκος για Έβρο: Προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη από αστυνομικούς και συνοριοφύλακες
"O κ. Τσίπρας να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς, τους συνοριοφύλακες και τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορα", επανέλαβε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα
«Είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μέλλον θα ντρέπονται για αυτά που λένε», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, με φόντο τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα για τη σκηνοθετημένη υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» τον Αύγουστο του 2022 στον Έβρο.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «είναι προκλητικά και προφανή και είναι ντροπή αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα ντρέπονται στο μέλλον που έχουν πει αυτές τις κουβέντες, διότι το καλοκαίρι παρήγαγαν fake news τα οποία το γερμανικό SPIEGEL αναμετάδωσε και αναφέρομαι στη μικρή Μαρία. Επιμένω ότι οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ είναι προκλητικές, ήξερα ότι ο κύριος Τσίπρας αμφέβαλε για το αν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, αλλά με τις δηλώσεις του κυρίου Τζανακόπουλου φαίνεται ότι ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν αν υπάρχουν σύνορα και στη στεριά. Μήπως ήθελαν να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και να μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα από τον Έβρο; Ο φράχτης θα προχωρήσει γιατί θα είμαστε κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου γιατί αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση».
Σχετικά με την καταγγελία περί νεκρού παιδιού, ο υπουργός επεσήμανε ότι «εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου ξεκαθαρίσαμε απευθείας στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ελληνικό λαό ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν ότι βρίσκονται οι 38 μετανάστες ήταν μέσα σε τουρκικό έδαφος και δώσαμε όλα τα στοιχεία γι΄αυτό. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αυτά τα στοιχεία, μας κατηγορούσε ότι προδίδουμε την πατρίδα γιατί ένα νησάκι που δίνουμε στους Τούρκους. Πρώτο ψέμα και τρισάθλια συκοφαντία και δεύτερον ότι είμαστε δολοφόνοι γιατί αφήσαμε να πεθάνει η πεντάχρονη Μαρία, η οποία απλούστατα δεν υπήρχε, ουδέποτε πέθανε κανένα παιδάκι εκεί. Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στη άκρη τους διάφορους που έχει γύρω του και ας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη να ζητήσει συγνώμη όχι από την κυβέρνηση, να ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς, από τους συνοριοφύλακες, από τους στρατιώτες μας και από τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας στην περιοχή και δε μπορούν να κατηγορούνται ότι είναι δολοφόνοι».
Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο με 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους πρέσβεις. Τους ενημερώσαμε για όλα. Πήγαμε και στο σημείο που έχει κατασκευαστεί ο Φράχτης. Συνειδητοποίησαν πόσο οξύ ήταν το πρόβλημα. Το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα αν δεν ήταν ο Φράχτης, που αν ανοίγαμε τα σύνορα και δίναμε λάθος μήνυμα θα ήταν εκατομμύρια και θα δημιουργούσαν και ένα θέμα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Πρόσθεσε πως «είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος τώρα, διότι η απειλή εκτείνεται σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων, δεν είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο (σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020), επομένως χρειάζεται εγρήγορση. Το προσωπικό ενισχύεται συνεχώς».
«Οι δυνάμεις μας στον Έβρο σέβονται εμπράκτως το διεθνές δίκαιο. Η Ελληνική Αστυνομία φυλάσσει τα σύνορα και τα έχει κάνει απροσπέλαστα, επιλύοντας και το Μεταναστευτικό. Σώζουν και ανθρώπινες ζωές όποτε χρειαστεί. Πέρσι σώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού», ξεκαθάρισε ο υπουργός, απαντώντας σε αιχμές από διάφορες πλευρές για τη στάση των ελληνικών Αρχών.

Για εκλογές

Κάνοντας αναφορά στις επικείμενες εθνικές εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος για πρώτη φορά θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του νότιου τομέα της Αθήνας, τόνισε πως η πρώτη κάλπη είναι η κρίσιμη και καθοριστική.
«Είναι εθνικές εκλογές και από το αποτέλεσμα τους θα εξαρτηθούν τα πάντα. Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, ότι δεν είναι ώρα να επαναληφθούν λαθεμένα πειράματα, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία, εννοώ την 4ετια του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό, η κρίσιμη αναμέτρηση είναι η πρώτη γιατί από το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στην πρώτη, θα φανεί και η δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να είναι αυτοδύναμη. Φυσικά ο λαός θα αποφασίσει», ανέφερε.
«Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, είναι προφανές ότι αυτός που αποφασίζει για τα πάντα είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την ψήφο του, η οποία θα είναι απολύτως σεβαστή σε κάθε περίπτωση. Αυτό που θα αποφασίσει ο λαός, άπαντες είναι υποχρεωμένοι μετά να το σεβαστούν», κατέληξε.

Το 2022 σχηματίστηκαν 11.500 δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία - Έξαρση της παραβατικότητας ανηλίκων

Σχετικά με τα περιστατικά βίας ανηλίκων και εφήβων, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη μάστιγα. Κάνουμε μία πολύ σκληρή, επίπονη και μεθοδική προσπάθεια με τις Διευθύνσεις Ανηλίκων. Με εκδηλώσεις που κάνουμε με τη συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι μέσα στα σχολεία, στα οποία ενημερώνουμε για τη διαχείριση του διαδικτύου».
Αφού ανέφερε πως το διαδίκτυο σε πολύ μεγάλο βαθμό συνδέεται με τη διοργάνωση τέτοιου είδους βιαιοτήτων και με τη δημιουργία προτύπων, ξεκαθάρισε ότι η αστυνομία, εκτός της ενημερωτικής προσπάθειας στα σχολεία, «το μόνο που μπορεί μετά να κάνει είναι να επεμβαίνει με αστυνομικό τρόπο, το οποίο το κάνει αποτελεσματικά, αλλά το ζητούμενο είναι να μην φθάνει εκεί. Να μην πρέπει η αστυνομία να συλλάβει 15χρονα παιδιά και να τα στείλει στη δικαιοσύνη».
Συμπλήρωσε ότι στην ενδοοικογενειακή βία το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, αναφέροντας ότι το 2022 η ελληνική αστυνομία σχημάτισε 11.500 δικογραφίες, 11.500 ζευγάρια μηνύθηκαν και στη συντριπτική πλειοψηφία τα θύματα είναι γυναίκες.
Υπενθύμισε ότι η Αστυνομία έχει ιδρύσει 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και έχει εκπαιδεύσει 6.000 αστυνομικούς που διαχειρίζονται αυτά τα θέματα, συνεργάζεται με τη γραμμή 15900 του Υπουργείου Εργασίας που ασχολείται με τα θέματα ισότητας και οικογενειακής πολιτικής.
«Έχουμε δει το πρόβλημα κάνουμε σοβαρές προσπάθειες όλοι μαζί, οι προσπάθειες αυτές πρέπει να ενισχυθούν, πρέπει να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές, διότι δυστυχώς μετά την πανδημία το πρόβλημα έχει χειροτερέψει πολύ περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης