Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέντευξη Μητσοτάκη στις 12:30 για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας – Νέες παρεμβάσεις

Συνέντευξη Μητσοτάκη στις 12:30 για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας – Νέες παρεμβάσεις
Ο πρωθυπουργός θα κάνει ένα σύντομο απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας
Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη τύπου στις 12:30 σήμερα Δευτέρα 23/1 με κύρια αντικείμενα την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας αναμένεται να παραχωρήσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και νέες παρεμβάσεις.
Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενώ είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει και στην ανακοίνωση νέων παρεμβάσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Μητσοτάκης θα εστιάσει στο ότι στόχος της επόμενης κυβέρνησης του, εφόσον βέβαια βγει νικητής από τις επερχόμενες εκλογές, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, θα είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων.

Απολογισμός

Είναι προφανές πως θα κάνει έναν σύντομο απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης και της εργασίας, παρουσιάζοντας όλα τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του για την ελάφρυνση των νοικοκυριών, ιδιαίτερα μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.
Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται πως θα αναφερθεί και στη στήριξη που παρείχε σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις κατά την κρίσιμη διετία που διήρκεσε η πανδημία του κορωνοϊού, με τα σκληρά μέτρα και τα lockdown, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα εστιάσει στη μείωση των φόρων και των εισφορών, στις αυξήσεις των συντάξεων και στον κατώτατο μισθό που αναμένονται το επόμενο διάστημα, στέλνοντας το μήνυμα πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έγιναν πράξη.

Νέες παρεμβάσεις;

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο «κομμάτι» είναι τι προτίθεται να ανακοινώσει για τους επόμενους μήνες και ενόψει των εκλογών ο κ.Μητσοτάκης.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για Δώρο Πάσχα 300 ευρώ σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών, καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, κοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης