Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Ακόμα ένας κρίκος σε μια σειρά εκτροπών - Θα φέρουμε τον Ράμμο (ΑΔΑΕ) στην επιτροπή Θεσμών

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Ακόμα ένας κρίκος σε μια σειρά εκτροπών - Θα φέρουμε τον Ράμμο (ΑΔΑΕ) στην επιτροπή Θεσμών
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για προσπάθεια συσκότισης στο σκάνδαλο των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκαλεί η απόρριψη από την πλευρά της κυβέρνησης του αιτήματος του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, για τη σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Ο αντιπρόεδρος Α' της εν λόγω επιτροπής, Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για «θλιβερή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό» και δεσμεύθηκε ότι η αντιπολίτευση -με τις δυνατότητες που τις παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής- θα καλέσει τον κ. Ράμμο να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών.
Στη δήλωση του, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι βουλευτές επιτέθηκαν στον κ. Ράμμο και στην ΑΔΑΕ «με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής» και κατήγγειλε την κυβέρνηση για προσπάθεια συσκότισης στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση της ΝΔ και υποστήριξε πως η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. «Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων.
Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθεαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας: «Θα έρθει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο Κανονισμός της Βουλής. Το στίγμα όμως της σημερινής αντικοινοβουλευτικής τακτικής θα βαραίνει για πάντα τη ΝΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης