Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ και Λοβέρδος «επιβάλλουν» αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ – Αποδυναμώνεται το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης

ΝΔ και Λοβέρδος «επιβάλλουν» αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ – Αποδυναμώνεται το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης
Η ΝΔ σε συνεργασία με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ισοφαρίσει το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα
Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο έχουν ανοίξει τον ασκό των αποκαλύψεων στο Ειδικό Δικαστήριο γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας αποτελεί τον επιχειρηματία που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, έχει διατηρήσει τις αποδείξεις των συνδιαλέξεων και είναι πρόθυμος προς τέρψη της κυβέρνησης, να τα δώσει στην δημοσιότητα.
Βέβαια, ας μη ξεχνάμε ότι ο Νίκος Παππάς ελέγχεται δικαστικά για πλημμέλημα, οπότε το θέμα του μηνύματος είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Λογική ισοφαρίσματος του σκανδάλου των υποκλοπών

Ουσιαστικά, η ΝΔ σε απόλυτη συνεργασία με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, γνωστό για τα φιλοκυβερνητικά του αισθήματα, προσπαθεί να ισοφαρίσει το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που την έχει στιγματίσει.
Έτσι, με τη λογική του «όλοι το ίδιο είμαστε» θέλει να ξαναφέρει στο προσκήνιο την αμαρτωλή υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών για να αναδείξει την συριζαίικη διαπλοκή.
Γι’ αυτό και το μήνυμα αναφέρει ποσοστά από εκδότες που ήταν σε όλους γνωστό ότι είχαν στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. (Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μάρης, Ανδρέας Κουρής, Καλογρίτσας και Αρτέμης Αρτεμίου)

Ποιος επέβαλε τη ρήξη με ΣΥΡΙΖΑ;

Η μεγάλη αλλαγή που παρατηρείται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ενώ είχε μιλήσει για την προοδευτική διακυβέρνηση, επ’ αφορμή της υπόθεσης Παππά και την μαρτυρίας της γραμματέως του Καλογρίτσα ότι πήγαινο-έρχονταν βαλίτσες στον ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά άρχισε τη μεγάλη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση ζήτησε να μάθουν πού πήγαν τα λεφτά, ενστερνιζόμενο πλήρως τις μαρτυρίες της γραμματέως Καλογρίτσα.
Μία αλλαγή που στο δελτίο τύπου με το οποίο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε μεγάλη έκπληξη ενώ έριξε τις μπηχτές του περί της γνωστής υπόθεσης Τσουκάτου-ΠΑΣΟΚ.

Στα μαχαίρια ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος Λοβέρδου

Τα νέα δεδομένα είναι, πλέον, ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και πάλι στα μαχαίρια και πολλοί θεωρούν ότι πίσω από αυτή την αλλαγή κρύβεται ο Ανδρέας Λοβέρδος που ως δικηγόρος του Καλογρίτσα επιβάλει την ατζέντα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος, μάλιστα, είναι απέναντι στην προοδευτική διακυβέρνηση που είχε υπερασπιστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και περισσότερο αποζητάει «ίσες αποστάσεις» από τα δύο κόμματα.
Το κύριο αφήγημα των φιλοκυβερνητικών αναλυτών και δημοσκόπων λέει ότι το φλερτ ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει τα ποσοστά της Χαριλάου Τρικούπη και τώρα η στρατηγική αλλάζει.

Επανασυσπείρωση και αυτόνομη πορεία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τον πήχη ψηλά, θα επιδιώξει επανασυσπείρωση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει στο τέλος του μήνα για να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες και προσανατολίζεται και σε μία μεγάλη εκδήλωση που θα παρουσιαστούν τα ονόματα αυτά.

Δικαιώνονται όσοι μιλούσαν για διαγραφή

Η νέα στάση του Ανδρέα Λοβέρδο να εμφανίζεται ως ο οργανωτής του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου μέσα στο ΠΑΣΟΚ δικαιολογεί απόλυτα αυτούς που σύστηναν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην διαγραφή του, όπως έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό και με την Εύα Καϊλή.
Iστορικά κανένας πολιτικός αρχηγός δεν προχώρησε στο κόμμα του εάν δεν διέγραφε 2-3 εσωκομματικούς αντιπάλους του ή αντάρτες.
Και μία υποσημείωση:
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσφάτως σε συνέντευξή του απέφυγε να αξιολογήσει το έργο του Νίκου Ανδρουλάκη και τόνισε ότι πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε εθνική ευθύνη και δεν θα αφήσει τον τόπο ακυβέρνητο να παραδέρνει...
Ουσιαστικά δείχνει την πορεία ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσει πάλι με κάποιο μεγαλύτερο κόμμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης