Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Σε εκλογική εγρήγορση η ΝΔ - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Σε εκλογική εγρήγορση η ΝΔ - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία
«Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση που έχει διαχειριστεί τόσες και διαφορετικές κρίσεις να δείχνει τόσο μεγάλη ανθεκτικότητα. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας γεννά αισιοδοξία, χωρίς να υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη», τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Η ΝΔ είναι έτοιμη, βρίσκεται σε εκλογική εγρήγορση», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε πως «είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση που έχει διαχειριστεί τόσες και διαφορετικές κρίσεις να δείχνει τόσο μεγάλη ανθεκτικότητα. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας γεννά αισιοδοξία, χωρίς να υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη».
Όπως είπε «θα κριθεί από τον Έλληνα πολίτη αν θα θέλει να συνεχίσει σταθερά σε μια αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο» ή «αν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω στην εποχή που ο κρατικός παρεμβατισμός σκίαζε την οικονομία, που υπήρχαν ουσιαστικές ρήξεις στην παρουσία της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα και μια “μπαχαλοποιημένη πραγματικότητα” την οποία έζησαν οι πολίτες που βίωσαν φυσικές καταστροφές και την αδυναμία του κράτους να αντιδράσει σε αυτές».
Ακόμη, ευχήθηκε «να πρυτανεύσει η λογική» και να αντιμετωπιστεί η νομική εκκρεμότητα, ώστε «καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - και μάλιστα ναζιστικού χαρακτήρα, που αμφισβητεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα - να μην είναι άμεσα ή έμμεσα υποψήφιοι στις εκλογές».

Για Τουρκία

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο περαιτέρω όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας όξυνσης».
Ωστόσο, δεδομένου ότι παράλληλα με την «άνευ προηγουμένου επιθετική ρητορική» απέναντι στην Ελλάδα η Άγκυρα «προσπαθεί να ανοίξει πάλι τον δίαυλο με τις ΗΠΑ και να αποκτήσει πρόσβαση σε εξοπλιστικά προγράμματα όπως τα F-16», ο Αναπληρωτής Υπουργός εκτίμησε ότι η πολιτική του Τούρκου προέδρου Erdogan πιθανότατα «δεν θα εξελιχθεί σε μια πολιτική στρατιωτικής εμπλοκής με την Ελλάδα, η οποία μπορεί να αποβεί και για αυτόν, όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και πολιτικά, μοιραία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης