Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ν. Παππάς μηνύει τη γραμματέα του Καλογρίτσα - Εξηγήσεις από Τσίπρα για τις «τσάντες με λεφτά» ζητούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ο Ν. Παππάς μηνύει τη γραμματέα του Καλογρίτσα - Εξηγήσεις από Τσίπρα για τις «τσάντες με λεφτά» ζητούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Τι κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Με μήνυση απαντά ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στα όσα ισχυρίστηκε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, για βαλίτσες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία και κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ
Εξηγήσεις ζητούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αστείες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ν. Παππάς μηνύει τη γραμματέα του Καλογρίτσα

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της.
Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν.
Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς.
Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της.
Ας συνεχίσουν έτσι.
Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει», αναφέρει η ανακοίνωση του Ν. Παππά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κα.Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Νόμου

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες του νόμου θα βρεθεί η Ευθαλία Διαμαντή, η γραμματέας του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, η οποία έκανε λόγο στην κατάθεση της στο Ειδικό Δικαστήριο για «φακέλους και τσάντες με χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα όσα είπε η κα.Διαμαντή είναι συκοφαντικά και αστήριχτα, ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή αυτές τις δηλώσεις.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα.
Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι.
Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους.
Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό.
Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους.
Μέχρι τότε η κα. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε.
ΥΓ. Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε.
Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του.
Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Αμείλικτα ερωτήματα

Για αμείλικτα ερωτήματα κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό.
Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί.
Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;
Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά;
Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;
Αντι να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΝΔ: Εκκωφαντική η σιωπή Τσίπρα για τις καταγγελίες για τσάντες με χρήματα για το ΣΥΡΙΖΑ

Για εκκωφαντική σιωπή του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις καταγγελίες κάνει λόγο η ΝΔ.
«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:
α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το καλό του κόμματος».
β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.
γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.
Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΝΔ

ΠΑΣΟΚ: Σοκαριστική κατάθεση

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά.
Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.
Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.
Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Τι κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα

H ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλία Διαμαντή, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, που δικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, κατέθεσε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα».
Στο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, η επί 40 χρόνια γραμματέας του τελευταίου, κυρία Διαμαντή, κατέθεσε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» και προσέθεσε ότι χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους, όπως και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας (παράλληλα με τον κανάλι θα εκδιδόταν και εφημερίδα).

Να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Διαμαντή, ανέφερε ότι από τον επιχειρηματία ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα και προσέθεσε ότι από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να «δανείσει» το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού. Ακόμη, η μάρτυς ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, και προσέθεσε ότι αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.

Παράλληλα, η κυρία Διαμαντή αναφέρθηκε στον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, για τον οποίο επισήμανε ότι πριν την καταβολή της 1ης δόσης υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται και προσέθεσε ότι μέσα στο γραφείο του επιχειρηματία ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: «Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν». Η μάρτυς επανέλαβε ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για το κόμμα», ενώ διευκρίνισε ότι ο κ. Αρτεμίου προέκυψε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έλεγε ότι θέλει να βοηθήσει οικονομικά για το θέμα της δημιουργίας καναλιού.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν στις 20 Ιανουαρίου 2023 οι αδελφοί Σάμερ και Γουάελ Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC). Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει προς το δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης