Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την εκπροσώπηση της στην κηδεία του Κωνσταντίνου - Παρών και ο Πικραμμένος

Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την εκπροσώπηση της στην κηδεία του Κωνσταντίνου - Παρών και ο Πικραμμένος
Αρχικά, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα εκπροσωπηθεί μόνο από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Σχετικά Άρθρα
Σε αναβάθμιση της εκπροσώπηση της στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προχωρά η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί μόνο από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε σημερινή (13/1/2023) ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει και ο αντιπρόεδρος της, Παναγιώτης Πικραμμένος.
Παρά τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης, το γεγονός ότι στην κηδεία του τέως βασιλιά θα παρευρεθούν επίσημοι από το εξωτερικό αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, έγινε αντιληπτό ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένα... μίνιμουμ πρωτόκολλο.

Η κριτική στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονη κριτική -ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ- για το γεγονός ότι ο τέως βασιλιάς δεν θα ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε ότι «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους».
Την ίδια ώρα ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, μιλώντας στο Open τόνισε ότι θα παρευρεθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου λέγοντας ότι αν «και το πολιτειακό ζήτημα έχει κλείσει, ο εκλιπών υπήρξε αρχηγός του κράτους, των ενόπλων δυνάμεων και Ολυμπιονίκης» ενώ σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένου για το αν θα πάει ως ιδιώτης ή ως βουλευτής στην κηδεία απάντησε: «Ας μην δείχνουμε μικροψυχία».
Κατά συνέπεια ερώτημα παραμένει εάν ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης θα παραστούν στην κηδεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, παρούσα στην κηδεία αναμένεται να είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς ο τέως βασιλιάς ήταν νονός της.
Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει εκδοθεί κάποιο... απαγορευτικό.

Μίνι λαϊκό προσκύνημα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σωρός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να τεθεί σε ένα... μίνι λαϊκό προσκύνημα από τις 6:00 έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (16/1/2023) πριν την εξόδιο ακολουθία.
Στους υψηλούς προσκεκλημμένους, που θα φτάσουν στη χώρα μας για την κηδεία, αναμένεται να περιλαμβάνονται ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η επίτιμος βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουοάν Κάρλος.
Αδιευκρίνιστο προς ώρας παραμένει το ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, με επικρατέστερο σενάριο τον ερχομό του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος είναι και βαφτισιμιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ ο παππούς του Ουίλιαμ Φίλιππος σύζυγος της Ελισάβετ, ήταν Γλυξμπουργκ.
Δεδομένο θεωρείται επίσης ότι στην κηδεία θα εκπροσωπηθεί η βασιλική οικογένεια της Δανίας, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα είναι η αδερφή της Άννας Μαρία, δηλαδή ο τέως ήταν κουνιάδος της, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να εκπροσωπηθούν και οι βασιλικές οικογένειες της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης