Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι επικείμενες εκλογές - Ο διάλογος Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι επικείμενες εκλογές - Ο διάλογος Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος έχει συμμεριστεί το δίκαιο της χώρας μας
Σχετικά Άρθρα

Με το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα συνέδεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά, πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις "κόκκινες" γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις» υποστήριξε ο πρωθυπουργός κάνοντας παράλληλα λόγο για «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό στόχο». Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μεταστροφή σε επίπεδο κοινής γνώμης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όσον αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα πορεύεται «με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν», αν και τόνισε την πρόθεση από την υπεραπόδοση της οικονομία να μπορεί να δίνει μέρισμα στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να βοηθηθούν οι ευάλωτοι, ενω στο θέμα των Γλυπτών υποστήριξε οτι ειναι πολύ θετικό ότι ο κόσμος έχει συμμεριστεί το δίκαιο της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης