Τελευταία Νέα
Πολιτική

O Γ. Σμυρλής αρμόδιος της ΝΔ για την προετοιμασία των εκλογών, παρά τις αποκαλύψεις για το Predator

O Γ. Σμυρλής αρμόδιος της ΝΔ για την προετοιμασία των εκλογών, παρά τις αποκαλύψεις για το Predator
"Επιστρατεύεται" στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ ο Γ. Σμυρλής
Σχετικά Άρθρα
Ο Γιάννης Σμυρλής ορίστηκε ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών.
Ήδη, όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, έχουν οριστεί ο Νίκος Παπουτσής αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής αρμόδιος για οικονομικά και διοικητικά ζητήματα και ο Γιάννης Παπαγεωργίου ως συντονιστής γενικής διεύθυνσης.

Η πρόσφατη παραίτηση Σμυρλή από το ΥΠΕΞ και οι αποκαλύψεις NYT για το Predator

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σμυρλής παραιτήθηκε στις 29/12/2022 από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών.
Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, ανέφερε ότι υπέβαλλε την παραίτησή του για καθαρά προσωπικούς λόγους.
Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Σμυρλής είχε γνωστοποιήσει πως επιστρατεύεται στον εκλογικό αγώνα για τη νίκη της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά τους οι New York Times ανέφεραν ότι ο κ. Σμυρλής ενέκρινε τις άδειες εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού, ως γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ.

Ακολουθεί η ανάρτησή του στις 29/12/22:
sm.JPG

Η αποκάλυψη των New York Times

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου οι New York Times αποκάλυψαν πως το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε άδειες στην Intellexa για εξαγωγή του Predator, κάτι που ο εκπρόσωπος του υπουργείου παραδέχτηκε επισήμως, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών.
Ο άνθρωπος που υπέγραψε τη χορήγηση των αδειών αυτών ήταν ο Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του ίδιου του πρωθυπουργού.
Στο εν λόγω δημοσίευμα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, επιβεβαίωνε στους δημοσιογράφους τις πληροφορίες ότι το Predator είχε εξαχθεί από την Ελλάδα προς τη Μαδαγασκάρη με σχετική άδεια του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης