Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Δεν είναι ώρα για πειράματα, κρίσιμες οι εκλογές του 2023 - Οι πολίτες θέλουν ασφάλεια και σταθερότητα

Θεοδωρικάκος: Δεν είναι ώρα για πειράματα, κρίσιμες οι εκλογές του 2023 - Οι πολίτες θέλουν ασφάλεια και σταθερότητα
"H πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι εξίσου σπουδαία και κρίσιμη με την δεύτερη γιατί θα καθορίσει παραμέτρους που θα οδηγήσουν και στις δεύτερες εκλογές", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ανάπτυξη είναι το διακύβευμα και το στοίχημα των επερχόμενων εκλογών, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
«Δεν είναι ώρα για πειράματα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 στις 9/1, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός μπορεί εύκολα να συγκρίνει την 4ετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίστηκε από λαϊκισμό, ψέμα και αντεθνικές δηλώσεις όπως ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα, με την 4ετία της διακυβέρνησης της ΝΔ που έδωσε στη χώρα πνοή ασφάλειας, ανάπτυξης και εθνικής στρατηγικής.
Όπως ανέφερε, «οι εκλογές είναι μια ενιαία διαδικασία απλά υπάρχει συζήτηση της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης γιατί η λογική λέει ότι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση δεν θα προκύψει κυβέρνηση.
Η απόφαση των επόμενων εκλογών είναι πολύ καθοριστικής σημασίας, δεν είναι ώρα ούτε για πειράματα, ούτε για επιπόλαιες συμπεριφορές. Θα έλεγα ότι υπάρχει η δυνατότητα μιας λογικής αξιολόγησης. Από το ’15 μέχρι το ’19 είχε κυβερνήσει τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, από το ’19 μέχρι το ’23 κυβερνά τη χώρα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρέπει να γίνει η σύγκριση. Η σύγκριση στην δική μου αντίληψη δείχνει ότι η 4ετία ΣΥΡΙΖΑ είναι μια περίοδος στην οποία επικρατεί ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, το ψέμα γιατί με άλλα αιτήματα και με άλλες διακηρύξεις εξελέγη στην κυβέρνηση και άλλη πολιτική υλοποίησε. Ήταν μια περίοδος αποτυχίας σε εθνικό επίπεδο, με χαρακτηριστικές δηλώσεις πως στην θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα, με σκηνές της Μόριας, της Ειδομένης και του Ελληνικού.
Η άλλη πλευρά είναι η περίοδος της ΝΔ, που παρά τις πολύ μεγάλες δοκιμασίες που έχει περάσει η χώρα και η ελληνική κοινωνία, δοκιμασίες οι οποίες οφείλονται σε διεθνείς κρίσεις, στην πανδημία του κορωνοϊού, στην ενεργειακή κρίση, η οποία είναι συνέπεια κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία, της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει φέρει αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η ελληνική κοινωνία είναι όρθια, η ανεργία έχει μειωθεί 6 μονάδες αυτά τα 4 χρόνια, αυτό είναι αναντίρρητο γεγονός. Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται δύο φορές. Η οικονομία έχει στηριχτεί με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, το ίδιο και οι επιχειρήσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Οι Έλληνες πιστεύω ότι θέλουν σταθερότητα και σιγουριά για το μέλλον».
Υπογράμμισε πως «οι πρώτες εκλογές είναι εξαιρετικά καθοριστικές. Οι πρώτες κάλπες, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι εξίσου σπουδαία και κρίσιμη με την δεύτερη γιατί θα καθορίσει παραμέτρους που θα οδηγήσουν και στις δεύτερες εκλογές»

Ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέλυσε την στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας στις γειτονιές που υλοποιείται σταθερά με απελευθέρωση αστυνομικών από γραφειοκρατικά πάρεργα, αλλά και την τοποθέτηση νέων αστυνομικών στο λεκανοπέδιο. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι περιπολίες στην Αττική θα ενισχυθούν από τις 20 Ιανουαρίου με την τοποθέτηση επιπλέον 600 ειδικών φρουρών.
Πρόσθεσε πως «η παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές, δρα αποτρεπτικά για οποιονδήποτε θέλει να κάνει ένα έγκλημα σε βάρος των πολιτών.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο λεκανοπέδιο της Αττικής οι στατιστικές δείχνουν ότι συγκεντρώνεται το 70% της εγκληματικότητας που υπάρχει σε όλη την χώρα.. Δυστυχώς έχουμε μόνο το 30% της δύναμης της Αστυνομίας εδώ και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε αυτή τη δύναμη. Στις 20 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής 600 νέοι Ειδικοί Φρουροί, οι οποίοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους με αποστολή κυρίως να περιπολούν στους δρόμους και τις γειτονιές».

Για Έβρο

Αναφορικά με την ανέγερση 35 επιπλέον χιλιομέτρων φράκτη στα σύνορα της χώρας και της Ε.Ε. με την Τουρκία, στον Έβρο, ο Υπουργός επισήμανε πως η υλοποίηση του διαγωνισμού προχωράει μέσα στις επόμενες ημέρες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ περιέγραψε την καθημερινή μάχη που δίνει η Ελληνική Αστυνομία για την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών.
Όπως είπε, «οι Τούρκοι συνεχίζουν και εργαλειοποιούν με τον πιο δραστικό τρόπο δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράνομους μετανάστες, τους εκμεταλλεύονται, μας στους στέλνουν, καθημερινά στον Έβρο. Ακόμα και τώρα, τις γιορτινές ημέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μας έστελναν 200 και 300 ανθρώπους κάθε βράδυ. Έχουν γίνει συλλήψεις μόνο μέσα στον Ιανουάριο, δεκάδων διακινητών, μόνο μέσα στην 1η εβδομάδα».
Για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «αυτό στο σύνολο που μπορεί να κατασκευαστεί τεχνικά, είναι γύρω στα 140 χιλιόμετρα. Στις επόμενες ημέρες προχωράμε στην υλοποίηση του διαγωνισμού με τα πρώτα 100 εκατομμύρια για 35 χιλιόμετρα στο κεντρικό σημείο, άλλον έναν σε σχέση με αυτό που υπάρχει. Είναι κρίσιμο το κεντρικό μέρος του ποταμού Έβρου, είναι στους δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου, διότι πίσω από αυτό το σημείο υπάρχει μια τεράστια δασώδης έκταση, συνεπώς αν κάποιος περάσει από εκεί τα πράγματα μετά γίνονται πολύ δύσκολα. Υπάρχουν ήδη κάμερες, υπάρχει ήδη ένα ολοκληρωμένο, ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης συνόρων, το οποίο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια στα σύνορα μας».
Συμπλήρωσε πως «θέλουμε να γίνει ο φράκτης όσο γίνεται πιο γρήγορα»
Επανέλαβε ότι τα πρώτα 35 χιλιόμετρα γίνονται με εθνικούς πόρους, «αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι με εθνικούς πόρους που άφησαν από το Υπουργείο Οικονομικών» και πρόσθεσε πως «διεκδικούμε πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι τα σύνορα αυτά δεν είναι μόνο ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, είναι σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία και όλοι στην Ευρώπη πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι εάν η Ελλάδα δεν φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα της από τους παράνομους μετανάστες το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο στην Ελλάδα, το πρόβλημα θα είναι σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Σημείωσε πως «εξακολουθούν και υπάρχουν ενστάσεις, αλλά όλο αυτό είναι μια διαδικασία η οποία εξελίσσεται, καθώς όσο περνάει ο καιρός τόσο το πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης χτυπάει τις πόρτες ολόκληρης της Ευρώπης και ιδιαίτερα της βόρειας Ευρώπης, η οποία έχει και βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης