Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με γγ του ΟΟΣΑ – Υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη

Συνάντηση Μητσοτάκη με γγ του ΟΟΣΑ – Υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη
Στις 12:00 στο Μαξίμου η συνάντηση  Κ. Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, M. Cormann
Σχετικά Άρθρα
Μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην Κρήτη θα υπογράψουν σήμερα, Τρίτη 10/1, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Mathias Cormann.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Mathias Cormann, θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου στις 12:00 για να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.
Στη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη και θα παρουσιαστεί η τακτική έκθεση του Οργανισμού για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Η ίδρυση του κέντρου, που αποτελεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, αποσκοπεί στην ανάδειξη και ανάλυση πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση, ζητημάτων που αφορούν τη Διασπορά, αλλά και στην αντιμετώπιση των επιμέρους προκλήσεων που αφορούν στην αγορά εργασίας και τον πληθυσμό.
Το νέο κέντρο στην Κρήτη για τον Πληθυσμό θα υποστηρίξουν ενεργά ο ΟΟΣΑ, ο Δήμος Χανίων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Άλλωστε, η συνεργασία τους επισφραγίστηκε με μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 9/1 ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mathias Cormann, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος. Στο πλαίσιο του μνημονίου, ανακοίνωσαν την καθιέρωση του Διεθνούς Συνεδρίου Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό (“ International Crete Conference for Dialogue on Population”), το οποίο θα γίνεται σε ετήσια βάση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Κρήτη, καθώς και μια σειράς συνοδευτικών εκδηλώσεων για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες του.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Mathias Cormann σε χαιρετισμό του στις 9/1, το Κέντρο Πληθυσμού του ΟΟΣΑ στην Κρήτη θα αξιοποιήσει και θα προωθήσει τις γνώσεις του Οργανισμού σχετικά με τη δυναμική του πληθυσμού και τη σύνδεσή του με την οικονομική ανάπτυξη, ενώ θα χρησιμεύσει ως κόμβος για την ανάπτυξη ικανοτήτων, μάθησης και πολιτικού διαλόγου. Οι δραστηριότητές του θα βασιστούν σε δύο πυλώνες, το Ψηφιακό Παρατηρητήριο Δυναμικής Πληθυσμού και το Ετήσιο Συνέδριο Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό, που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης