Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η παροχολογία της κυβέρνησης ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές προσκρούει στα σκάνδαλα, στις υποκλοπές και στην διαφθορά

Η παροχολογία της κυβέρνησης ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές προσκρούει στα σκάνδαλα, στις υποκλοπές και στην διαφθορά
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αξίζει αυτοδυναμία, δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων… ωστόσο… με κομματικά κριτήρια όλο αυτό το έργο αυτοσυντήρησης δούλεψε… η ΝΔ συνεχίζει να είναι πρώτο κόμμα όχι λόγω επάρκειας… αλλά λόγω ανεπάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη… ερχόμενη στην εξουσία το 2019 έφερε ένα αέρα αλλαγής εμπρός στην μονότονη και καρκινοβατούσα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έπληξε καίρια την μεσαία τάξη…
Ο αέρας της αλλαγής συνδέθηκε με την προσδοκία της οικονομικής ανάπτυξης και της ανόδου του χρηματιστηρίου…
Ενώ οι προσδοκίες ήταν πολλές στην πορεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων…

Πανδημία

Χειρίστηκε με τρόπο απαράδεκτο την πανδημία του covid 19 για μήνες η Ελλάδα φιγούραρε στις χειρότερες θέσεις βάση θνησιμότητας, υιοθέτησε τις πιο αποτυχημένες πολιτικές όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού και lockdowns με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο…
Το μήνυμα του Πρωθυπουργού «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» αποδείχθηκε απάτη αφού πλέον τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αναποτελεσματικότητα τους.
Επίσης η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ομάδες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν ήταν επίσης απαράδεκτη…
Φόβισαν την κοινωνία, διαίρεσαν την κοινωνία κατά τρόπο αντιεπιστημονικό… η ελληνική κυβέρνηση έγινε ο πλασιέ της Pfizer… αυτή η εξέλιξη ήταν πολιτική κατάπτωση…

Θέματα εξωτερικής πολιτικής…

Όσοι ενθυμούνται… την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα ενθυμούνται την λαοθάλασσα στην πλατεία Συντάγματος με μπροστάρηδες τους Βουλευτές της ΝΔ που τάχθηκαν εναντίον αυτής της μειοδοτικής συμφωνίας που στην πράξη δεν τηρείται από τους Σκοπιανούς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ…ερχόμενη στην εξουσία… απλά μας υπενθύμισε ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να αλλάξουν… αυτή είναι η λογική μικρών πολιτικών… κύριο γνώρισμα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας…
Επί εποχής της κυβέρνησης της ΝΔ… το Oruc Reis το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος… επί εβδομάδες ανενόχλητο πραγματοποιούσε έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου.
Η ελληνική κυβέρνηση κρύφτηκε και ζήτησε την βοήθεια της Γαλλίας που στην πράξη δεν προσέφερε καμία βοήθεια…
Ο Erdogan για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης ενίοτε επιτίθεται λεκτικά κατά της Ελλάδος… αλλά οι αξιωματούχοι της Τουρκίας αποκάλυψαν ότι έχουν υπάρξει συμφωνίες με την Ελλάδα…
Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης όπως και ο Erdogan παίζουν πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων ενόψει εκλογών…
Η ελληνική εξωτερική πολιτική αποδείχθηκε τραγική στην υπόθεση της Ουκρανίας.
Αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση όπως η Τουρκία ή το Ισραήλ αποφάσισε να μετατραπεί σε ένα ασήμαντο πιόνι, μια μαριονέτα που άγεται και φέρεται και ενίοτε κρύβεται πίσω από την Δύση.
Θα μπορούσε να μην στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ουκρανία.

Παροχολογία…

Τα στελέχη της ΝΔ… όταν επί εποχής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτολμούσαν κάποια παροχή έσπευδαν να την επικρίνουν ότι είναι ενάντια στις επιταγές των μνημονίων.
Ερχόμενοι στην εξουσία πέταξαν 50 δισεκ. που κανείς δεν ξέρει που κατέληξαν και πως θα πληρωθούν…
Το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια αποτυχία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Ταμείο να μας εξηγήσει… το 2023… που καταλήγουν τα δισεκ. μέρος των οποίων είναι δάνεια και θα πληρώσουμε.
Η παροχολογία έχει ένα γνώμονα δυστυχώς…το κομματικό συμφέρον.
Οι δε λίστες στήριξης των μέσων ενημέρωσης είναι επιεικώς απαράδεκτες… δόθηκαν χρήματα για να εξαγοράσουν την ανοχή των μέσων ενημέρωσης…

Υποκλοπές και διαφθορά…

Το τελευταίο διάστημα δύο μεγάλα πολιτικής σημασίας ζητήματα ταλανίζουν την Ελλάδα, οι υποκλοπές όπου ένα σύστημα γύρω από τον πρωθυπουργό παρακολουθούσε τηλεφωνήματα κατά τρόπο απαράδεκτο… παράνομο, ανήθικο και συνταγματικά ανεπίτρεπτο.
Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση αποκαλύπτεται ότι κάποιος ή κάποια βουλευτής της ΝΔ έκανε χρυσές δουλειές με το δημόσιο…
Αυτή ήταν πάντα η βασική φιλοσοφία ορισμένων στην ΝΔ να έρθουν στην εξουσία και να φάνε… ότι μπορέσουν και ότι προλάβουν παλιές κλασικές συνταγές ΠΑΣΟΚ.

Κόπωση σε μεταρρυθμίσεις, ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που έφερε ο Μητσοτάκης είναι ζητούμενο…

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά… εάν θέλουμε να αναδείξουμε ποια μεγάλη αλλαγή έφερε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα… η απάντηση είναι παροχολογία για να μετριαστούν οι κομματικές συνέπειες από τα προβλήματα… εξωτερική πολιτική θίασος, εσωτερική πολιτική διαχείρισης… του κοινωνικού κόστους… υπουργεία που χρησιμοποιούν κονδύλια για να εξαγοράζουν τα μέσα ενημέρωσης και να προβάλλουν τον υπουργό… βλέπε υπουργείο Εργασίας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αξίζει αυτοδυναμία, δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων… ωστόσο… με κομματικά κριτήρια όλο αυτό το έργο αυτοσυντήρησης δούλεψε… η ΝΔ συνεχίζει να είναι πρώτο κόμμα όχι λόγω επάρκειας… αλλά λόγω ανεπάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης