Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Στο κόκκινο οι βασικές ανάγκες των πολιτών λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που επιδεινώνει την κρίση

Χαρίτσης: Στο κόκκινο οι βασικές ανάγκες των πολιτών λόγω της κυβερνητικής πολιτικής που επιδεινώνει την κρίση
"Η δύσκολη κατάσταση στον κλάδο των φαρμάκων εξελίχθηκε σε μείζονα κρίση λόγω της πολύμηνης αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη", τόνισε ο Α. Χαρίτσης
«Η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει ,αλλά επιδεινώνει την κρίση», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον τ/στ «Action 24», ανέφερε ότι «οι αυξήσεις στα τρόφιμα τρέχουν με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον επίσημο πληθωρισμό, ενώ αναμένουμε νέες ανατιμήσεις λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και των αυξημένων εισαγωγών. Το τελευταίο 10μηνο είχαμε αύξηση του εμπορικού ελλείμματος κατά 64%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ».
Πρόσθεσε πως «εδώ και 19 συνεχόμενες ημέρες έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη και από τις αρχές Νοεμβρίου έχουμε και την ακριβότερη τιμή στην βενζίνη», αλλά και πως «η δύσκολη κατάσταση στον κλάδο των φαρμάκων εξελίχθηκε σε μείζονα κρίση λόγω της πολύμηνης αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και παράλληλα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου τα εισοδήματα των πολιτών είναι καθηλωμένα σε επίπεδα προ του 2010».
Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιδοτεί την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα. Πληρώνουν δηλαδή οι πολίτες και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι. Ενώ από τα 3 δισ. των υπερκερδών στα πετρελαιοειδή για το 2022, φορολογεί μόλις τα 600 εκατ.».

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε πως «έχουμε προτείνει πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».
«Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, και ειδικά στο πετρέλαιο κίνησης που επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας. Ρύθμιση της αγοράς στην ενέργεια, της ακριβότερης στην Ευρώπη εδώ και ενάμιση χρόνο. Και παράλληλα στήριξη του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και τιμαριθμική αναπροσαρμογή», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης