Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής – Συνάντηση με Τσίπρα, με φόντο τις ελλείψεις

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής – Συνάντηση με Τσίπρα, με φόντο τις ελλείψεις
Στο μικροσκόπιο η αγορά φαρμάκων
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής θα έχει σήμερα, Δευτέρα 9/1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12:00μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα βρεθεί η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φαρμάκων, με φόντο τις ελλείψεις που παρουσιάζονται κυρίως σε αυτά με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, αντιβιώσεις και αναπνευστικές και αποφρακτικές συσκευές, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, με στόχο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ημερών ο πρόεδρος του Ε.Ο.Φ, Δημήτρης Φιλίππου, στο τέλος Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα είναι διαχειρίσιμη. Κατά τον ίδιο, το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρχει σταδιακή ομαλοποίηση της αγοράς, καθώς από τη Δευτέρα επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία φαρμακευτικές και φαρμακαποθήκες, ενώ μέχρι 15/1 αναμένονται οι επόμενες παραγγελίες φαρμάκων των οποίων η παράλληλη εξαγωγή απαγορεύεται και αφορά το 92% των ελλείψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης