Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν αποδεχόμαστε ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά - Ζητείται νομική φόρμουλα για την επιστροφή

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν αποδεχόμαστε ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά - Ζητείται νομική φόρμουλα για την επιστροφή
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία συμφωνία
Σχετικά Άρθρα
Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ertnews.
Διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως συμφωνία, σημείωσε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται, όντως, σε επαφές με το Βρετανικό Μουσείο".
Ξεκαθάρισε, όμως, ότι "δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου [...] την ιδιοκτησία προφανώς την απολαύει ο τόπος, ο οποίος «γέννησε" τα μάρμαρα αυτά".
Ζητούμενο, ως εκ τούτου, το νομικό ένδυμα επιστροφής των Γλυπτών, διευκρίνισε.
Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ξεκίνησε, όμως, από το ερώτημα αν οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν το Πάσχα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε λέγοντας πως "είναι κάτι που είναι μόνο στο μυαλό του πρωθυπουργού".
Ούτως ή άλλως, "μετά τον Απρίλιο οι στιγμές είναι εκλογικές, ήδη έχουμε μπει σε μια εκλογική χρονιά.
Είναι σημαντικό ότι σχεδόν εξαντλείται η τετραετία" και η παρούσα κυβέρνηση "επέδειξε πολύ υψηλό σεβασμό για την εξάντλησή της".
Από εκεί και πέρα, συνέχισε, "οι εκλογές είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, προφανώς θα θέλαμε να εξαντλούμε απολύτως την τετραετία. Έχουμε την ιδιαιτερότητα φέτος ότι οι ελληνικές εκλογές συμπίπτουν χρονικά περίπου με τις τουρκικές εκλογές", παρατήρησε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι, "όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε διπλές εκλογές...".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης