Τελευταία Νέα
Πολιτική

Και άλλη βόμβα έσκασε στη ΝΔ - Αυτή είναι η τρίτη «γαλάζια» βουλευτής που έκλεισε συμβάσεις 100.000 ευρώ με το Δημόσιο

Και άλλη βόμβα έσκασε στη ΝΔ  - Αυτή είναι η τρίτη «γαλάζια» βουλευτής που έκλεισε συμβάσεις 100.000 ευρώ με το Δημόσιο
Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Άννα Ευθυμίου μετά τους Πάτση και Χειμάρα είναι η τρίτη βόμβα που εξερράγη στο κυβερνόν κόμμα
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) H Άννα Ευθυμίου φέρεται να είναι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που έκλεινε «χρυσές» δουλειές με το Δημόσιο, παρά τη βουλευτική της ιδιότητα.
Η ίδια υποστηρίζει ότι η σχέση της με το Δημόσιο χρονολογείται από το 2008 ως σχέση εντολής και «χειρίζεται υποθέσεις κατ’ αποκοπήν και πλήρως κοστολογημένες, χωρίς κανένα περιθώριο κέρδους»

Το θέμα άρχισε από την εφημερίδα «ΝΕΑ», που έγραψαν για μία γυναίκα – βουλευτή της ΝΔ μεγάλης περιφέρειας στη Βόρεια Ελλάδα που έχει συμβάσεις με το Δημόσιο.
Σύμφωνα με ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη στο Facebook, στην οποία επισυνάπτει και τα σχετικά έγγραφα, η βουλευτής είναι η Άννα Ευθυμίου.
«Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου παραβίαζε (αν και δικηγόρος) και αυτή το Σύνταγμα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ.
Συνολικό ποσό είσπραξης: 106.672 ευρώ», γράφει ο κ. Πολάκης.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ των βουλευτών και του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι αιρετοί να μην μπορούν να συνεργάζονται με κρατικούς φορείς.
Κάτι που, όπως δείχνουν τα έγγραφα που ανάρτησε ο κ. Πολάκης, η Άννα Ευθυμίου δεν τήρησε.

effka.JPGeuthimioy.jpg
Τι απαντά η Ευθυμίου

Η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου αρνείται την κατηγορία που της προσάπτει ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας την ανυπόστατη.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως δεν έχει καμία σύμβαση με το Δημόσιο, ούτε μετέχει σε καμιά εταιρεία του Δημοσίου με οποιαδήποτε ιδιότητα.
«Η σχέση μου με τον ΕΦΚΑ χρονολογείται από το 2008 ως σχέση εντολής και χειρίζομαι υποθέσεις κατ’ αποκοπήν και πλήρως κοστολογημένες, χωρίς κανένα περιθώριο κέρδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για παλιές υποθέσεις που της ανατέθηκαν πρωτοδίκως πριν εκλεγεί βουλευτής και ολοκληρώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.
Τα εισοδήματά της βαίνουν μειούμενα κάθε χρόνο γιατί κλείνει τις υποθέσεις της.

Τα συνεχή αυτογκόλ

Εξάλλου και ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος και σε σχετικές πληροφορίες είχε προαναγγέλλει την αποκάλυψη ακόμα ενός ονόματος, που έκανε… business με το Δημόσιο αν και απαγορεύεται.
«Τα κυβερνητικά αυτογκόλ συνεχίζονται» αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο twitter.
Σύμφωνα με διαρροές, η νέα υπόθεση αφορά σε γυναίκα βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα.
Εικόνα
Κι αυτό τη στιγμή, που η ΝΔ έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τις υποθέσεις των Ανδρέα Πάτση και Θέμη Χειμάρα, αλλά και της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη.
Οι πρώτοι προκάλεσαν θόρυβο καθώς παραβίασαν τον κώδικα δεοντολογίας και το νόμο, έχοντας οικονομικές συναλλαγές με το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο κ. Πάτσης είχε εμπλοκή με την αγορά «κόκκινων δανείων» και ο δεύτερος είχε συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο.
Ο πρώτος διεγράφη από τη ΝΔ και διατήρησε τη βουλευτική του έδρα, ενώ ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε.

Όσον αφορά την κ. Σπυράκη, η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της, έπειτα από έρευνα της OLAF, που έκανε λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείρηση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, η κ. Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και καθώς εντοπίστηκε, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων.
Πρόκειται για υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και αμαυρώνουν περαιτέρω την εικόνα του κυβερνόντος κόμματος, που ταλανίζεται ήδη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας και το πρόβλημα τις ελλείψεις φαρμάκων.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης