Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναταραχή στις περιφέρειες φέρνουν οι «εκλεκτοί» του Μαξίμου - Λυκοφιλίες, ανατροπές και μεθοδεύσεις- Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Αναταραχή στις περιφέρειες φέρνουν οι «εκλεκτοί» του Μαξίμου - Λυκοφιλίες, ανατροπές και μεθοδεύσεις- Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ
Η ΝΔ, εάν φτάσει στην αυτοδυναμία, θα έχει με τα σημερινά δεδομένα 151 βουλευτές, δηλαδή μία εύθραυστη πλειοψηφία οπότε η Κ.Ο θα παίξει το κυρίαρχο ρόλο
Σχετικά Άρθρα
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να δημιουργήσει μία δικιά του Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε μετά τις εκλογές να μην έχουν προβλήματα με αντάρτες.
Η ΝΔ, εάν φτάσει στην αυτοδυναμία, θα έχει με τα σημερινά δεδομένα 151 βουλευτές, δηλαδή μία εύθραυστη πλειοψηφία οπότε η Κ.Ο θα παίξει το κυρίαρχο ρόλο.
Και ο τρόπος είναι να εκλεγούν πρόσωπα του Μαξίμου στις περιφέρειες και να μείνουν έξω οι «επικίνδυνοι»…

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Μία… όχι και τόσο ωραία ατμόσφαιρα – Φοβούνται κάθοδο και της Γκάγκα

Μεγάλη αναταραχή δημιουργεί η έλευση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών στα ψηφοδέλτια επ’ αφορμή, της εν τέλει καθόδου του Νίκου Παπαθανάση στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.
Βαριά χαρτιά της ΝΔ, όπως οι Δ.Καιρίδης, Θ.Ρουσόπουλος και Γ.Κουμουτσάκος αλλά και η Ζωή Ράπτη ανησυχούν γιατί με την έλευση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης θα αλλάξουν οι ισορροπίες.
Όπως επίσης, εάν υπάρξει και η κάθοδος της Μίνας Γκάγκα στην ίδια περιφέρεια τότε κάποιος θα μείνει απ’ έξω παρόλο που η περιφέρεια μετά την απογραφή έχει κερδίσει μία έδρα.
Οι βουλευτές έχουν δυσαρεστηθεί και από το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι από τους ισχυρούς της περιφέρειας εργάζεται για το Νίκο Παπαθανάση.
Δεν τον αγάπησε ξαφνικά…
Απλά τυγχάνει να είναι πολύ φίλος με τον Πρωθυπουργός και έτσι θέλει να δείξει την συμπαράστασή του στον φίλο του Κ.Μητσοτάκη.

Νότιος Τομέας: Λυκοφιλίες και συμμαχίες τακτικής

Πάμε τώρα στο Νότιο Τομέα, όπου η έλευση Θεοδωρικάκου έχει δημιουργήσει ανατροπές αφού η υποψηφιότητα υποστηρίζεται πολύ από τον Διονύση Χατζηδάκη πρώην δήμαρχου Φαλήρου και βουλευτή.
Αυτό έχει εκνευρίσει άλλα βουλευτικά στελέχη που ούτε υπουργοί είναι, ούτε όμως υποστηρίζονται από άλλους βουλευτές με επιρροή στο νομό.
Από την άλλη ο Νίκος Δένδιας, ο πρώτος σε ψήφους, προσπαθεί να προωθήσει την Ιωάννα Γκελεστάθη, η οποία βρίσκεται πολύ χαμηλά στο ψηφοδέλτιο από άποψη δυναμικής.
«Κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν τελείως το ψηφοδέλτιο» λέει στο ΒΝ βουλευτής από τα Νότια πιστεύοντας ξεκάθαρα ότι στις εκλογές πολλοί θα μείνουν εκτός. Θεωρείται βέβαιο ότι θα χάσουν έδρα ένας εκ των Παπαδημητρίου, Καραμανλή, Θεοχάρη…

Αθήνα: Σπρώχνονται να αποστρατευθούν οι παλιοί της περιφέρειας και να κοντύνει η Όλγα

Στην Α Αθήνας, είναι γνωστό ότι όλοι περίμεναν τον πολύ δυνατό Πιερρακάκη να πάει στο Επικρατείας και έτσι να μην αλλάξουν οι ισορροπίες.
Τώρα όμως που πήγε κάποιος θα μείνει απέξω. Η Αθήνα έχασε μία έδρα.
Στην Α Αθήνας θα συμμαχήσουν οι Βασίλης Κικίλιας με τον Νικήτα Κακλαμάνη που είναι παλιοί φίλοι (ο Νικήτας έβγαλε στην πολιτική τον Κικίλια…) οπότε ο πρώτος του χρωστάει την στήριξη.
Η ΝΔ θέλει να κάμψει τη δυναμική της Όλγας Κεφαλογιάννη που δεν μασάει και τα χώνει στην ηγεσία.
Και μάλλον θα μείνει απέξω η Φωτεινή Πιπιλή που τα έχει πάρει άσχημα (όπως και ο Νικήτας) ενώ μία παλιά του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Ροκοφύλλου με διείσδυση στους κεντρώους του Κολωνακίου ίσως διεκδικήσει μία έδρα.
Μεγάλη υποσημείωση: Ο άντρας της Ροκοφύλου, Σπήλιος Μανίας είναι κολλητός φίλος (πιο κολλητός δεν γίνεται) του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα πάρει όλη τη στήριξη του προέδρου.
Άλλωστε, μένουν και οι δύο κοντά στο Κολωνάκι και πρόσφατα πέρασαν μαζί τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.
Δεύτερη υποσημείωση: Στην Α Αθήνας ήθελε η ΝΔ να περάσει και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά τον πρόλαβε το σκάνδαλο Panzeri και τώρα έχουν ανασάνει όλοι καλύτερα, μιας και δεν θα αξιοποιηθεί πουθενά.

Δυτικός Τομέας: Θα αλλάξει όλο το ψηφοδέλτιο η έλευση Χρυσοχοίδη-Συρεγγέλα

Στα δυτικά, τέλος, η έλευση της Μαρίας Συρεγγέλα, προσωπικής φίλης της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στο Δυτικό Τομέα έχει προκαλέσει απανωτά εγκεφαλικά στους βουλευτές Βαρβιτσιώτη-Λοβέρδο.
Κάποιος θα μείνει απέξω.
Ο Χρυσοχοίδης είναι πολύ δυνατός στις πασοκικές ψήφους, η Συρεγγέλα στην γυναικεία ψήφο οπότε προβλέπω αλλαγές στην περιφέρεια αυτή.

Πειραιάς: Η Δόμνα έφερε αναστάτωση και θα χαθεί και μία έδρα

Στον Πειραιά γίνεται πραγματικά ο κακός χαμός.
Η εξωκοινοβουλευτική Δόμνα Μιχαηλίδου που έχει επιβληθεί από Μαξίμου και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Πειραιά, έχει φέρει παλιούς παίχτες του Πειραιά στα κάγκελα.
Ο Γιάννης Μελάς, ένας νέος βουλευτής που έκανε ρουά ματ νυμφευόμενος της κόρη του Βασίλη Κορκίδη, από το Επιμελητήριο Πειραιά αλλά υπάρχει πρόβλημα.
Η Α Πειραιά έχασε 1 έδρα από την απογραφή και κάποιος πρέπει να μείνει απέξω.
Ο Γ. Κατσαφάδος δεν πιάνεται, είναι πολύ ψηλά, ενώ η ΝΔ προσπαθεί να δελεάσει τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη με το δήμο Πειραιά για να δημιουργήσει μία κενή θέση και έτσι όλοι να είναι ευχαριστημένοι.
Όμως, αντί αυτού είναι δυσαρεστημένοι και μάλλον θα την πληρώσει η Νόνη Δούνια…

Θεσσαλονίκη: Αδύναμο το ψηφοδέλτιο με φασόν λύσεις και με Βελόπουλο να καραδοκεί

Στην Θεσσαλονίκη κανείς δεν ήθελε την Μαρία Σπυράκη αφού εκτός ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ ευνοημένοι από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η υπόθεσή της έδειξε ότι η ΝΔ έκανε πολύ μεγάλο λάθος που την εμπιστεύτηκε.
Ωστόσο, το ότι προσπάθησε η Πειραιώς να την επιβάλει ενόχλησε πολύ τους βουλευτές της ΝΔ στη Α Θεσσαλονίκη.
Πλέον Κούβελας, Ράπτη, Σιμόπουλος αναπνέουν με ευκολία αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.
Το ψηφοδέλτιο είναι αδύναμο και η ΝΔ σε μία παραδοσιακά προνομιακή περιφέρεια γι’ αυτή θα μείνει στα ίδια ποσοστά αλλά μπορεί και να χάσει διότι έχει ενισχυθεί πολύ στη Μακεδονία ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Οι λύσεις Χαριστέα δεν είναι και ότι καλύτερο, καθώς θυμίζει την περίπτωση Ζαγοράκη με τη μηδενική προσφορά του και την έλλειψη γνώσης βασικών αγγλικών στην ευρωβουλή.
Η περίπτωση Πατουλίδου, επίσης, έχει ένα ταβάνι οπότε...

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης