Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Το Δημόσιο να πάρει πίσω τα χρήματα από τους Πάτση και Χειμάρα - Νομίζουν ότι καθάρισαν με μια παραίτηση

Ηλιόπουλος: Το Δημόσιο να πάρει πίσω τα χρήματα από τους Πάτση και Χειμάρα - Νομίζουν ότι καθάρισαν με μια παραίτηση
Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει ότι η κυβέρνηση επιτάχυνε το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων, με την πολιτική που ακολούθησε
Σχετικά Άρθρα
Βολές κατά της κυβέρνησης για τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα αλλά και για τις ελλείψεις φαρμάκων εκτόξευσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Το να μιλάμε για Δημοκρατία σε μία χώρα, σημαίνει ακριβώς ότι ισχύουν οι κανόνες για όλους. Και η ΝΔ είναι μία κυβέρνηση η οποία λειτουργεί θεωρώντας ότι δεν θα ισχύουν οι κανόνες πρώτα απ’ όλα για τους ισχυρούς. Αυτό μπορεί να ξεκινά από την Επιθεώρηση Εργασίας την οποία δεν στέλνουν για ελέγχους, δίνοντας σήμα στους εργοδότες ότι όταν παραβιάζουν το ωράριο, όταν δεν δίνουν δώρα, δεν θα έχουν πρόβλημα. Και φτάνει μέχρι το πώς λειτουργεί το πολιτικό προσωπικό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και πρόσθεσε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αφορά και την περίπτωση Πάτση και την περίπτωση Χειμάρα, είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν ισχύει μόνο ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής όταν παίρνεις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, αλλά και ότι είναι άκυρες αυτές οι συμβάσεις».
«Και στις δύο περιπτώσεις το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω. Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ελλείψεις φαρμάκων

«Για τις ελλείψεις στα φάρμακα, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία με την ενεργειακή κρίση. Το τσουνάμι ερχόταν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση δεν ασχολιόταν. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιτάχυνε το πρόβλημα με την πολιτική της. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στις παράλληλες εξαγωγές, ενώ η κρατική φαρμακαποθήκη έχει καταγγελθεί κι αυτή για εξαγωγές», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Και έρχεται ο κ. Πλεύρης να πει ότι φταίνε οι γιατροί γιατί υπογράφουν πολλές συνταγές, φταίνε οι γονείς που στοκάρουν φάρμακα, φταίει η Κίνα και η Ινδία, καταλήγοντας ότι φταίει η αντιπολίτευση. Για όλα φταίει πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ο μόνος που δεν φταίει είναι η κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα και ο κ. Πλεύρης, όσο δεν τα παίρνει, αποδεικνύει την ενοχή του. Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών, real time έλεγχος των φαρμακαποθηκών από τον ΕΟΦ, μέριμνα ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι φαρμακαποθήκες να χτίσουν το στρατηγικό απόθεμα που χρειάζεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης