Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης «καίει» και τον Απρίλιο – Οι σχεδιασμοί έπεσαν έξω, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα… γενόσημα

Ο Μητσοτάκης «καίει» και τον Απρίλιο – Οι σχεδιασμοί έπεσαν έξω, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα… γενόσημα
Στην κοινοβουλευτική ομάδα, τα κρούσματα διαφθοράς είναι πολλά
Σχετικά Άρθρα
O Πρωθυπουργός θα καθυστερήσει την διενέργεια εκλογών όσο μπορεί.
Αυτό δείχνει η δήλωσή του στην διευρυμένη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το νέο έτος.
Είπε συγκεκριμένα ότι θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά. Για όσους γνωρίζουν τις διαθέσεις του Πρωθυπουργού αυτό μεταφράζεται ότι τις ανακοινώσεις του θα τις κάνει τον Απρίλιο για Μάιο και όχι ότι θα γίνουν Απρίλιο όπου θα πρέπει να τις ανακοινώσει τον Μάρτιο.
Συντρέχουν πολλοί λόγοι που δεν θέλει να βιαστεί ο Πρωθυπουργός. Καταρχάς τίποτα δεν πάει καλά με τους σχεδιασμούς του.
Οι υποκλοπές κάθε μέρα έχουν και από ένα καινούριο θύμα, μία νέα αποκάλυψη.
Η ΑΑΔΕ με τον «αντάρτη» Ράμμο θα κυνηγήσει τις εταιρείες τηλεφωνίας για να δουν ποιο από τα κινητά βουλευτών ή πολιτικών γενικότερα παρακολουθείτο.

Κρούσματα διαφθοράς

Στην κοινοβουλευτική ομάδα, τα κρούσματα διαφθοράς είναι πολλά.
Πάτσης, Χειμαρας είχαν δοσοληψίες με το δημόσιο ενώ δεν έπρεπε λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας.
Η διαχείριση κάκιστη.
Μάδησαν την μαργαρίτα 4-5 φορές και μετά στάθηκαν πίσω από την παραίτηση του βουλευτή.

Ακρίβεια για αρκετούς μήνες

Στο κλάδο της ακρίβειας, η κυβέρνηση βρίσκει πολύ μεγάλη φθορά αν και ο πληθωρισμός παγκοσμίως πέφτει.
Η Ελλάδα προμηθεύεται το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη, ασχέτως αν μετά τις επιδοτήσεις η κιλοβατώρα στη λιανική είναι πιο φτηνή.
Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ δεν πέφτουν σε πολύ βασικά είδη.
Τα καθημερινά αγαθά είναι, πλέον, απροσπέλαστα για μία μέση οικογένεια.
Καφές και σουβλάκι ακριβαίνουν εκ νέου. Άρα τον συμφέρει να περάσει ο καιρός και να έχει πέσει και άλλο ο γενικός τιμάριθμος.

Έλλειψη φαρμάκων ενώ δόθηκαν δις για άχρηστα εμβόλια

Συν αυτώ η ελληνική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με τις αυξημένες τιμές στα καθημερινά φάρμακα, στις αντιβιώσεις και τα απλά αναλγητικά ενώ πάντα και εδώ είναι μία απίστευτη ειρωνεία: Η κυβέρνηση μεθόδευσε την υποχρεωτικότητα στο εμβολιασμό και στα φάρμακα για το COVID-19- τα οποία τώρα αποδεικνύονται άχρηστα και αναποτελεσματικά, αφού πλήρωσε με δις ευρώ τις φαρμακευτικές εταιρείες για να αποκτήσει ανοσία πληθυσμού – την οποία δεν απέκτησε ποτέ- τώρα έρχεται και σηκώνει τα χέρια ψηλά για τις ελλείψεις στα φάρμακα, πηγαίνοντας σε λύσεις με γενόσημα που υπό κανονικές συνθήκες εξάγονται σε τριτοκοσμικές χώρες…
Και για τα φάρμακα οn patent θα τα παίρνεις με δελτίο… Δηλαδή κανονικό σοβιέτ… Ωστόσο, στα εμβόλια πρώτοι τρέξαμε να προμηθευτούμε την πατέντα του Albert Bourla.

Τέχνασμα Νο1: Η επενδυτική βαθμίδα

Το Μαξίμου προσδοκάει σε καλές ειδήσεις γι’ αυτό και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.
Πρώτο τέχνασμα είναι η επενδυτική βαθμίδα, την οποία ίσως να θέλει να μας τη δώσει «δώρο» ο αμερικανικός παράγοντας αλλά μάς είναι άχρηστη καθώς δεν θα μπορέσει να ρίξει τα spreads των ελληνικών ομολόγων ούτε, όμως και να φέρει επενδύσεις.
Γι’ αυτό και λέμε από την αρχή, ότι είναι μία καθαρά επικοινωνιακή αναβάθμιση (εφόσον γίνει) η οποία θα βοηθήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για την κανονικότητα. Και το καλύτερο να μη γίνει γιατί εν μέσω ύφεσης η ευάλωτη ελληνική οικονομία θα μπει στο στόχαστρο κερδοσκόπων.

Τέχνασμα Νο2: Τα γλυπτά

Δεύτερο τέχνασμα τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Σύμφωνα με τον Αγγλικό Τύπο, μιλάμε για δανεισμό και μόνο ορισμένων γλυπτών με παράλληλη δήλωση ότι αυτά τα μάρμαρα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο.
Και όμως, από την επιστροφή αυτών των μαρμάρων η κυβέρνηση προσδοκάει επικοινωνιακά οφέλη καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των ελλήνων για την επιστροφή τους.

Tι άλλο προσδοκάει;

Να έχουν οι πολίτες ήσυχες πασχαλινές διακοπές όπως είπε και ο Γ.Γεραπετρίτης, από τον Μάιο θα δοθούν οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό ενώ με εκλογές Μάιο με επαναληπτικές τέλη Ιούνιου-Ιούλιο ίσως έχει όφελος από την μεγαλύτερη αποχή των νέων.
Τέλος, ελπίζει μετά και τις αναβαθμισμένες απειλές της Τουρκίας, να κλείσει η υπόθεση των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία και έτσι να μην βρεθεί η Ελλάδα με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Όλα αυτά δείχνουν ότι ίσως είναι καλύτερα να καθυστερήσει την υπόθεση εκλογές στην Ελλάδα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης