Πολιτική

Νέες καταγγελίες για τον βουλευτή της ΝΔ, Θ. Χειμάρα - Μπίζνες 900.000 ευρώ - ΣΥΡΙΖΑ: «Πάτσης Νούμερο 2»

Νέες καταγγελίες για τον βουλευτή της ΝΔ, Θ. Χειμάρα - Μπίζνες 900.000 ευρώ - ΣΥΡΙΖΑ: «Πάτσης Νούμερο 2»
Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες καταγγελίες σχετικά με τον βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
Ο Παύλος Πολάκης καταγγέλλει ότι ο γαλάζιος βουλευτής γνώριζε από το 2020 ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι παράνομες και πως στη συνέχεια τον παρακαλούσε στη Βουλή να μην τον κυνηγάει γιατί δεν ήξερε, ότι την ευθύνη είχαν οι υπάλληλοι και πως δεν θα ξαναγινόταν.
Ο βουλευτής Χανίων υπογραμμίζει ότι «απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του» και πως «τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία "Smarts IKE" στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€». Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει από το Δημόσιο έργα ύψους 902.000 ευρώ. Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία, καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης.



ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Πάτσης νούμερο 2» για τη ΝΔ

Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται, «δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.
Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;
Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 65.847 ευρώ, το οποίο με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες 2020 φέρεται να είναι το τίμημα της πώλησης του μεριδίου του στη εταιρεία Smarts IKE;
Αν έλαβε το ποσό σε μετρητά, τίθεται θέμα σοβαρής φορολογικής παράβασης, καθώς ο νόμος απαγορεύει τη χρήση μετρητών άνω των 300 ευρώ. Αν δεν καταβλήθηκε καθόλου τίμημα, τίθεται ζήτημα εικονικότητας της μεταβίβασης του μεριδίου του, που σημαίνει ότι ο ίδιος εξακολουθεί να μετέχει ως αφανής εταίρος σε μια εταιρεία η οποία μέσα σε τρία χρόνια έχει συνάψει συμβάσεις ύψους 902 χιλιάδων ευρώ με δημόσιους φορείς.
Περιμένουμε αυτή τη φορά σαφείς απαντήσεις και όχι γελοίες δικαιολογίες ότι δήθεν δεν γνώριζαν τις διαδικασίες οι συνεργάτες του κ. Χειμάρα. Όπως περιμένουμε και μια σαφή τοποθέτηση από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος όσο δεν τον διαγράφει τον Χειμάρα τόσο επιβεβαιώνει ότι ανέχεται τις παρανομίες βουλευτών του και επικροτεί το γαλάζιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα».

Απάνηση Χειμάρα (ΝΔ) στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αποχώρησα χθες από την εταιρεία» - Τι είπε για Πόθεν Έσχες

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Θέμης Χειμάρας, που ενημέρωσε σχετικά με την εταιρεία που του προκαλούσε κώλυμα, τη «Θέμη Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ» ότι ολοκληρώθηκε χθες η σχετική διαδικασία και αποχώρησε από την εταιρεία.
Στο ίδιο μήκος κύματος ενημέρωσε ότι τα εταιρικά του μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους - συνεργάτες τους, οι οποίοι έχουν συνδέσει τη δική του ζωή με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας τα τελευταία 16 χρόνια.
Την απάντηση αυτή προκάλεσαν οι καταγγελίες περί εικονικής μεταβίβασης και πολλαπλασιασμού του κύκλου εργασιών της εταιρείας του κ. Χειμάρα, η οποία πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, καταγγελίες που είχε κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Χειμάρας σημείωσε επίσης ότι η αποχώρησή του, έναντι 65.847 ευρώ, έχει δηλωθεί και στο Πόθεν Έσχες του το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης