Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με Lula: Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να υπερασπιστούμε την κοινωνία, αλλά και τη Δημοκρατία

Συνάντηση Τσίπρα με Lula:  Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να υπερασπιστούμε την κοινωνία, αλλά και τη Δημοκρατία
"Δε θα αγωνιστεί μόνο για να καταπολεμήσει τις ανισότητες, τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, αλλά και για να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και να ενώσει τη χώρα του", τόνισε ο  Α. Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας, Ignacio Lula da Silva, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν αγωνιζόμαστε πια μόνο για να υπερασπιστούμε την κοινωνία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία.
Ο Ignacio Lula da Silva επέστρεψε.
Αυτή τη φορά το έργο του πιο δύσκολο. Δε θα αγωνιστεί μόνο για να καταπολεμήσει τις ανισότητες, τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, αλλά και για να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και να ενώσει τη χώρα του. Μια χώρα διαιρεμένη από τον διχασμό, τα fake news, το μίσος και την ακροδεξιά προπαγάνδα των αντιπάλων του.
Γιατί ο Μπολσονάρο νικήθηκε αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμη εδώ, όπως χαρακτηριστικά μού είπε στη συνάντησή μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε πως ήταν μια συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για μισή ώρα αλλά κράτησε πάνω από μια ώρα.
«Γιατί ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τις μάχες μας με την τρόικα, για το πώς ξεπεράσαμε την κρίση, για τη λύση του Μακεδονικού, για την Κύπρο και το Αιγαίο, για τη στάση της Ευρώπης στο Ουκρανικό, αλλά και για τη μάχη της ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε την παραμονή της ορκωμοσίας του Lula και όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «εν μέσω πυρετωδών διεργασιών για την σύνθεση της κυβέρνησης της Βραζιλίας που θα οδηγήσει την χώρα μακριά από την σκοτεινή περίοδο Bolsonaro, κατά την οποία κυριάρχησαν οι νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές, η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και η περιβαλλοντική καταστροφή».
tsipras1.JPG
Στην ορκωμοσία

Ο Α. Τσίπρας εκλήθη να παραστεί και στην ειδική υψηλή δεξίωση αμέσως μετά την ορκωμοσία του Lula την 1η Ιανουαρίου, στην οποία έχουν κληθεί δεκάδες ηγέτες κρατών, τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσουν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με τους Pepe Muhika και Tabare Vaskez, πρώην προέδρους της Ουρουγουάης, και τον Evo Morales, πρώην πρόεδρο της Βολιβίας, είναι οι μοναδικές πολιτικές προσωπικότητες από το διεθνές στερέωμα, που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω δεξίωση και δεν κατέχουν το αξίωμα αρχηγού κράτους».
Στην Βραζιλία καταφθάνουν αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη, που θα συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δεξίωση, επικεφαλής πολυμελών και υψηλών εθνικών αντιπροσωπειών, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας της Βραζιλίας από τον Lula.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank Walter Steinmeier (τον συνοδεύουν δύο υπουργοί και ένας υφυπουργός αρμόδιοι για θέματα περιβάλλοντος και διεθνούς οικονομικής συνεργασίας), ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ' (συνοδεύεται από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ισπανίας Yolanda Diaz) και ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Marcelo Rebelo de Soza (τον συνοδεύει ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών).
Η ορκωμοσία του Lula θα φέρει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας τους προέδρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που δεν προέρχονται μόνον από το προοδευτικό πολιτικό στρατόπεδο. Ανάμεσα στους προέδρους που θα παρακολουθήσουν την ορκωμοσία και θα συμμετάσχουν στην δεξίωση των ηγετών είναι ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez, της Χιλής Gabriel Boritz, της Βολιβίας Luis Arce, του Ισημερινού Guillermo Laso και της Ουρουγουάης Luis Lakaye Pu.
Στην Βραζιλία επίσης θα ταξιδέψουν κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη για την ορκωμοσία του Lula.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης