Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Έχει εμπειρία στα ΜΜΕ η Τσαπανίδου, θα βελτιώσει τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα μίντια

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Έχει εμπειρία στα ΜΜΕ η Τσαπανίδου, θα βελτιώσει τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα μίντια
Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είπε ο κ.Βίτσας
Σχετικά Άρθρα
Στην απόφαση να αναλάβει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου την θέση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε πως η κα.Τσαπανίδου έχει μεγάλη εμπειρία στα ΜΜΕ και θα συνδράμει στη βελτίωση της σχέσης του κόμματος με τα μίντια.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα εκπρόσωπο του κόμματος, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή δείχνει μια διεύρυνση, επισημαίνοντας πάντως ότι «περισσότερο έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ, του τρόπου θα έλεγε κανείς, που η κα. Τσαπανίδου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, που απευθυνόμαστε στην κοινωνία».

Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση στα 12 ν. μ.

Σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι, και πως το casus belli παραμένει σε ισχύ, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «δεν μπορούμε σαν Ελλάδα να αρνηθούμε ένα δικαίωμά μας και είναι δικαίωμά μας η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια», σημειώνοντας ότι εκεί υπάρχουν τα νησιά και διαφοροποιείται η κατάσταση.
«Συνήθως λειτουργεί η μέση απόσταση, ιδιαίτερα στα νησιά που είναι σε πολύ μικρή απόσταση από την Τουρκία.
Θεωρώ αυτές τις δηλώσεις απαράδεκτες και μια συνέχεια της τουρκικής επιθετικής ρητορικής, που βεβαίως θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να απαντηθεί στην πράξη. Έχουμε πει και σαν κόμμα ότι είναι σημαντικό και για τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, αλλά είναι και σημαντικό σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τουλάχιστον στην Κρήτη, να προχωρήσουμε στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων, όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας» τόνισε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης