Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες αν μειωθεί ο ΦΠΑ

Οικονόμου: Θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες αν μειωθεί ο ΦΠΑ
Θα υπάρξει έλλειμμα 3,5 δις ευρώ που θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και επιβαρύνσεις είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Εάν μειώσουμε το ΦΠΑ, θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αναφέροντας πως αυτό θα δημιουργήσει ένα έλλειμμα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και επιβαρύνσεις.
«Το έλλειμμα των 3,5 δισεκατομμυρίων που θα είχαμε αν μειωνόταν ο ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά όπως στην Ισπανία, θα μας έβαζε σε μεγαλύτερες περιπέτειες στις οποίες δε θέλουμε να επιστρέψουμε.
Το έλλειμμα που θα προκύψει, θα έπρεπε να καλυφθεί και αυτό σημαίνει φόρους και επιβαρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Οικονόμου.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι το αποτύπωμα για τον καταναλωτή είναι μεγαλύτερο με το «Μarket pass» καθώς, όπως είπε, «αν καταργούσαμε τον ΦΠΑ σε ορισμένα είδη το κέρδος για την τσέπη για παράδειγμα μιας οικογένειας με δύο παιδιά θα ήταν μικρότερο».
Ο κ.Οικονόμου εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ πράγματι θα περνούσε στην τσέπη του καταναλωτή, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να λάβει μέτρα στήριξης, φορολογώντας τα υπερέσοδα από τον μεγάλο πλούτο, χωρίς να δημιουργεί επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης