Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κριθαρίδης (ΜέΡΑ25): Να αποσυρθεί το ταπεινωτικό διάταγμα - Καμία υποβάθμιση σπουδών και εργασίας των καλλιτεχνών

Κριθαρίδης (ΜέΡΑ25): Να αποσυρθεί το ταπεινωτικό διάταγμα - Καμία υποβάθμιση σπουδών και εργασίας των καλλιτεχνών
"Συνολικά η Κυβέρνηση, έχουν αποδείξει ότι δεν εχθρεύονται απλώς, μισούν στην κυριολεξία και διώκουν συστηματικά τους καλλιτεχνικούς δημιουργούς της χώρας", δήλωσε ο Μ. Κριθαρίδης
«Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στο αδιανόητο, ταπεινωτικό διάταγμα υποτίμησης των σπουδών και της εργασίας τους από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε όλα αυτά τα σχέδια υποβάθμισης των σπουδών τους και προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων, όπως διαχρονικά, οι μνημονιακές Κυβερνήσεις υπηρέτησαν και στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης.
Όπως τονίζει ο κ. Κριθαρίδης, «ο κ. Μητσοτάκης, η κα Μενδώνη, η κα Κεραμέως και συνολικά η Κυβέρνηση, έχουν αποδείξει ότι δεν εχθρεύονται απλώς, μισούν στην κυριολεξία και διώκουν συστηματικά τους καλλιτεχνικούς δημιουργούς της χώρας. Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε και πάλι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με την Κυβέρνηση, που απαξιώνει ολοκληρωτικά τον πολιτισμό και απαιτούμε την απόσυρση αυτού του αίσχους».
Προσθέτει πως «στεκόμαστε στο πλευρό του καλλιτεχνικού κόσμου απαιτώντας, ίδρυση επιτέλους, Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών επιπέδου ΑΕΙ κατά τα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών, καμία υποτίμηση διπλωμάτων και επαναφορά της ισοτίμησης τους στην ανώτατη βαθμίδα για αυτά που εκδόθηκαν ως το 2003, επίλυση του ζητήματος των διπλωμάτων από το 2003 ως την ίδρυση της παραπάνω Σχολής με πρόβλεψη για κατ’ εξαίρεση ένταξη των δραματικών σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην ανώτερη βαθμίδα και ριζική αλλαγή τέλος, της χάραξης πολιτιστικής πολιτικής και του παραγωγικού μοντέλου».
«Ο πολιτισμός δεν είναι μια γαρνιτούρα στο τουριστικό προϊόν της χώρας. Είναι δικαίωμα και πλούτος που ανήκει σε όλες, όλους και όλα και με αυτό το κριτήριο πρέπει να χαράσσεται το σχέδιο της δημόσιας χρηματοδότησης και των πολιτιστικών θέσεων εργασίας. Καμία υποβάθμιση των σπουδών και της εργασίας των καλλιτεχνών!» ,καταλήγει ο κ. Κριθαρίδης.

Διαμαρτυρία

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, αφού συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, διεκδικώντας την άμεση θεσμική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών τους σπουδών.
Διαμαρτύρονται για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης