Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 8,1% για τη ΝΔ με 33,4% - Στο 25,3% ο ΣΥΡΙΖΑ - Πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 8,1% για τη ΝΔ με 33,4% - Στο 25,3% ο ΣΥΡΙΖΑ - Πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 10,5%
Σχετικά Άρθρα
Προβάδισμα 8,1% έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, που διενεργήθηκε το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου.
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8,1 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,4%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 10,5%.

Πόσοι θα εισέλθουν στη Βουλή

Έπονται το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25, το οποίο, με το 3,1% που συγκεντρώνει, περνά τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Κοντά στο όριο της βουλής εμφανίζεται και το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, που φαίνεται πάντως να έχει δυναμική εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ή προκρίνει τη λύση μιας κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ.
Περισσότεροι, δε, από το 50% των Ελλήνων πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στην Τουρκία (54,5%) και να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις (50,1%).
pinakas_1.JPG

Πτώση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει μία υποχώρηση 1,1% του ΠΑΣΟΚ, από την οποία ενισχύονται η ΝΔ σε ποσοστό 0,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6%.
Το 10,5% είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και ανέλαβε την αρχηγία ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Βορίδης για εκλογές

Παράθυρο για εκλογές πριν το Πάσχα άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με την κυβέρνηση πάντως να ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Μιλώντας στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως μια πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι η 26η Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα.
Μια άλλη ημερομηνία που θεωρείται πιθανή είναι η 2α Απριλίου.
Όπως είπε επίσης, ο δεύτερος γύρος -εφόσον αυτός χρειαστεί- θα είναι πιθανότατα πριν τις Πανελλήνιες. Ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία.
Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα, να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης