Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μείνει μέχρι και την τελευταία μέρα στο Μαξίμου

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μείνει μέχρι και την τελευταία μέρα στο Μαξίμου
Δεν έχει στρατηγική συμμαχιών ο Μητσοτάκης υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως ο Κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μείνει μέχρι και την τελευταία ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός «ξέρει ότι με την προκήρυξη των εκλογών φεύγει και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω».
«Αυτό συμβαίνει διότι στις εκλογές με το αναλογικό εκλογικό σύστημα ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει στρατηγική συμμαχιών.
Ακούω βουλευτές και πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να λένε ότι στο όνομα της σταθερότητας θα κάνουμε και δεύτερες εκλογές και τρίτες εκλογές και τέταρτες.
Θέλουν να είναι μόνοι τους.
Δεν μπορούν να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με κανέναν στη κυβέρνηση.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρθρώσει πρόγραμμα και πλαίσιο συνεργασιών και είναι στην ευθύνη του κόσμου τι θα αποφασίσει» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Ζαχαριάδης.

Το πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετά τις πρώτες κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερος αλλά με ποσοστά που να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι το πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βρει δούρειους ίππους, να βρει άλλους από τα αζήτητα της πιο ακραίας δεξιάς μέσα στο κοινοβούλιο και να φτιάξει πλειοψηφία.
«Άρα λοιπόν το δίλημμα είναι πρώτο κόμμα, κυβέρνηση των νικητών, κυβέρνηση των πρώτων, κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, για να μπορέσουν να φτιάξουμε καλύτερο.
Δεν μπορεί μια κυβέρνηση ηττημένων να κάνει αυτά τα πράγματα.
Μόνο μια κυβέρνηση νικητών θα τα κάνει» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παράγει τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης