Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογικά σενάρια: Πριν το Πάσχα οι πρώτες κάλπες, πριν τις πανελλήνιες οι δεύτερες

Εκλογικά σενάρια: Πριν το Πάσχα οι πρώτες κάλπες, πριν τις πανελλήνιες οι δεύτερες
Στις 16 Απριλίου η Κυριακή του Πάσχα, στις 2 Ιουνίου το πρώτο μάθημα των εξετάσεων
Σχετικά Άρθρα
Ένα ενδεχόμενο είναι οι πρώτες εκλογές να γίνουν πριν από το Πάσχα και πριν τις πανελλήνιες να στηθεί η δεύτερη κάλπη υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, δίνοντας νέα τροφή για τα εκλογικά σενάρια, τα οποία το τελευταίο διάστημα ολοένα και πυκνώνουν.
«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία.
Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Βορίδης.
Σημειώνεται πως φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 16 Απριλίου ενώ το πρώτο μάθημα των πανελλήνιων εξετάσεων για τα γενικά λύκεια, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας είναι στις 2 Ιουνίου.
Πάντως, από το Μαξίμου υποστηρίζουν πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμα για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να έχει διαμηνύσει πως τις οριστικές του αποφάσεις αναμένεται να τις λάβει την περίοδο των Χριστουγέννων, «στο βουνό».

Ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το ΒΝ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται για τις εκλογές.
Βουλευτής επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ότι δεν θα βιαστεί για τις εκλογές και ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμα.
Αν συνδυάσουμε τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για ήρεμο Πάσχα και του Λιβάνιου για ευκολότερες μετακινήσεις ψηφοφόρων τους ζεστούς μήνες, τότε το κυρίαρχο σενάριο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να πάει για εκλογές τον Μάιο 2023 και να κάνει τις επαναληπτικές τέλη Ιουνίου 2023.

Δύο εξηγήσεις

Η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος είναι γιατί να θέλει να καθυστερήσει τόσο πολύ τις εκλογές όταν έχει φθορά.
Δύο τα τινά:
Ή έχει δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να κατακτήσει την αυτοδυναμία ή πλέον δεν τον ενδιαφέρει καθώς ως μακρινό όνειρο η αυτοδυναμία, δεν έχει κανένα νόημα να τις κάνει νωρίτερα.
Τείνουμε να πιστέψουμε το δεύτερο διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πολλά μέτωπα τα οποία είναι αξεπέραστα.

Αστεία και επικοινωνιακά τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα για την κοινωνία το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με αστεία μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού (με προϊόντα αναφοράς τα προϊόντα των ίδιων των σουπερμάρκετ) ή το 0,70 ευρώ επιδότηση την ημέρα που δεν φτάνουν ούτε να πάρεις μισό κιλό ψωμί.
Ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν την μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για το μέτρο αυτό.
Στην κυβέρνηση, παράλληλα, όλοι χαίρονται για το πλαφόν στο φυσικό αέριο αλλά οι εκτιμήσεις είναι ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί από τον Ιανουάριο.
Δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο Ενέργειας θα αυξήσει την κρατική επιδότηση στο ρεύμα από Γενάρη…

Ρητορική ερώτηση: Μείωση ΦΠΑ ούτε για αστείο. Αφού δεν θεωρεί η κυβέρνηση σωστό μέτρο τη μείωση ΦΠΑ , γιατί σε κάποια προϊόντα ήδη από παλιά διατηρεί μειωμένο το ΦΠΑ;;;

Ο κόσμος έχει πειστεί ότι το Μαξίμου παρακολουθούσε αλλά τον νοιάζει η καθημερινότητα του

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση έχει μεγάλο ζήτημα είναι οι υποκλοπές που συνεχώς θα βγαίνουν αποκαλύψεις για διαλόγους και παρακολουθήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά επειδή είναι γαντζωμένοι στην κυβερνητική καρέκλα δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ποιος και γιατί τους παρακολουθούσε διότι τότε η έρευνα θα χτυπήσει την πόρτα του Μαξίμου… Ο κόσμος, με όλες αυτά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα έχει πειστεί ότι το Μαξίμου γνώριζε ποιος και γιατί παρακολουθούνταν. Απλά δεν θεωρεί το ζήτημα τόσο καίριο σε σχέση με αυτά που έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του.

Η διαφθορά στην πολιτική στέλνει κόσμο στην αποχή

Tρίτο μεγάλο ζήτημα είναι η υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή.
Μπορεί φαινομενικά η Εύα Καιλή να ήταν στέλεχος ΠΑΣΟΚ αλλά ήταν απόλυτα συνυφασμένη με το σύστημα Μαξίμου, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, λάτρης της σύμπραξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μην ξεχνάμε η Ευα Καιλή ήταν στέλεχος που ωφελήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ως υπεύθυνη του ΚΕ.ΘΙ το οποίο θεωρείται «σχολείο» για να μεταπηδήσεις μετά στις ΜΚΟ.
Τα κρούσματα αυτά στέλνουν κόσμο στην αποχή και στους αναποφάσιστους.

Η διαφθορά στην Ε.Ε αγγίζει περισσότερο τη ΝΔ και όχι το ΠΑΣΟΚ

Εκτός από την Καιλή, στο στόχαστρο είναι και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πληρωνόταν 5.000 ευρώ το μήνα από την ΜΚΟ του συλληφθέντα ευρωβουλευτή Panzeri ενώ ελέγχεται διότι έκανε lobbying για χάρη της ΜΚΟ Fight Impunity.
Και όπως καταλαβαίνει κάποιος καλά, lobbying με επιτρόπους δεν κάνεις για την ψυχή της μανούλας σου…
Και βέβαια, δεν είναι τυχαίο που η ΝΔ τελικά δεν θα τον βάλει στα ψηφοδέλτια της…
Όπως επίσης, την Μαρία Σπυράκη η οποία έγινε ευρωβουλευτής επειδή ήθελαν τότε τα παλιά εκδοτικά τζάκια και πιάστηκε για απάτη κατά του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ακόμα και ο Μαργαρίτης Σχοινάς που ελέγχεται στέλεχος του ΕΛΚ είναι…
Με όλα αυτά, θα λέγαμε ότι σκάνδαλο του Κατάρ, περισσότερο είναι σκάνδαλο που φθείρει τη ΝΔ παρά το ΠΑΣΟΚ.

Οι διαρροές από ΝΔ στα δεξιά κόμματα δεν γυρίζουν πίσω

Μεγάλο ζήτημα για την κυβερνώσα παράταξη είναι οι διαρροές προς τα δεξιά της.
Η περίπτωση Κασιδιάρη είναι χαρακτηριστική.
Οι Έλληνες για την Πατρίδα σε πολλά μέρη έχουν υψηλά ποσοστά, όπως πχ στην Πελοπόννησο που το ποσοστό του φτάνει το 8% ενώ στην Εύβοια φτάνει να είναι σε ορισμένες πόλεις ακόμα και δεύτερη δύναμη.
Οι πληροφορίες του ΒΝ λένε ότι τελικά δεν θα κατατεθεί καμία τροπολογία για την απαγόρευση του κόμματος διότι, όπως ακούστηκε από κορυφαίο υπουργό, «θα τον κάναμε ήρωα»…
Η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου από την άλλη, στη Βόρεια Ελλάδα, σε συγκεκριμένους νομούς φτάνει να είναι τρίτο κόμμα.
Οι διαρροές στη ΝΔ δεν μπορούν να κλείσουν.
Έχει ανοικτά θέματα στη ασφάλεια του πολιτη, στην εξωτερική πολιτική, στην μετανάστευτική πολιτική που ενοχλούν.

Θα ακολουθήσει τρίμηνη διαχείριση πολιτικού κόστους

Τούτων δοθέντων, θεωρούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλά κάνει και περιμένει να καλοκαιριάσει για να προκηρύξει εκλογές.
Το κυβερνητικό επιτελείο το περιμένει ένα σκληρό τρίμηνο.
Θα έχουμε, πλέον, χειμωνιάτικο καιρό άρα αυξημένους λογαριασμούς, θα έχουμε ένα σκληρό τρίμηνο ακρίβειας – ακόμα και το αναποτελεσματικό market pass ξεκινάει από Φλεβάρη και μετά με αυξημένα επιτόκια και επιβάρυνση του εισοδήματος.
Μέχρι την ανοιξιάτικη και πασχαλινή περίοδο όπου ανοίγει και ο καιρός και η διάθεση του κόσμου.
Μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει περιοδείες, θα έχει υψηλά τα αντανακλαστικά της βάσης της ΝΔ και θα κάνει παράλληλα ελεγχόμενη διαχείριση πολιτικού κόστους με σύμμαχο τα φίλια ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης