Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Πιστώνονται 900 εκ. ευρώ στους αγρότες - Εκτίμηση για εκλογές

Γεωργαντάς (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Πιστώνονται 900 εκ. ευρώ στους αγρότες - Εκτίμηση για εκλογές
Χθες έγινε η εξόφληση των 60 εκατ. ευρώ για την αγορά των λιπασμάτων υποστήριξε ο κ.Γεωργαντάς
Σχετικά Άρθρα
Την πίστωση των 900 εκατομμυρίων ευρώ των επιδοτήσεων, για το περίφημο πρασίνισμα, στους αγρότες ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υπογράμμισε πως από το μεσημέρι και μετά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς τους.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργαντάς είπε ότι χθες έγινε και η εξόφληση των 60 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των λιπασμάτων.
«Κανένα μέτρο δεν μπορεί να απαλλάξει πλήρως από το βάρος της παραγωγής τους αγρότες, όμως καλύπτουμε μεγάλο μέρος της αύξησης.
Η στήριξή μας είναι διαρκής και με το πετρέλαιο και με το αγροτικό ρεύμα όπου οι ενισχύσεις επίσης είναι σημαντικές.
Στηρίζουμε χωρίς να ξεφεύγουμε δημοσιονομικά» είπε ο κ.Γεωργαντάς.
Αναφερόμενος στους κτηνοτρόφους, τόνισε ότι τα προβλήματα που είχαν την περασμένη άνοιξη, φαίνεται κάπως να έχουν εξομαλυνθεί.
«Έχουν καλές τιμές, σίγουρα χρειάζονται στήριξη επιπλέον.
Μας έχει μείνει η ενίσχυση για την αγορά των ζωοτροφών που θα γίνει άμεσα και αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε κοντά και από το νέο έτος για να τους στηρίξουμε» τόνισε ο κ.Γεωργαντάς.

Για εκλογές, market pass

Αναφερόμενος στις εκλογές, εκτίμησε πως θα γίνουν στα τέλη άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, ενώ για το market pass, υπενθύμισε πως υπάρχουν κριτήρια για να δοθεί το επίδομα, τονίζοντας πως η πλατφόρμα ανοίγει τον Φεβρουάριο.
«Υπάρχει και ένα περιουσιακό όριο.
Πχ ένα ζευγάρι που έχει περιουσιακά στοιχεία άνω των 400.000 ευρώ, δεν δικαιούται το Market Pass» υπογράμμισε ο κ.Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης