Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη βόρεια Ήπειρο ο Μητσοτάκης – Θα επισκεφθεί τα μειονοτικά χωριά Χειμάρρα, Λειβαδιά, Δερβιτσάνη

Στη βόρεια Ήπειρο ο Μητσοτάκης – Θα επισκεφθεί τα μειονοτικά χωριά Χειμάρρα, Λειβαδιά, Δερβιτσάνη
Είναι η πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή
Σχετικά Άρθρα
Στα μειονοτικά χωριά της Χειμάρρας, της Λειβαδιάς και της Δερβιτσάνης στη βόρεια Ήπειρο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 22/12 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αλβανία αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή εδώ και 31 χρόνια.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει και ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.

Το πρόγραμμα

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, πρώτος σταθμός θα είναι η Χειμάρρα όπου ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με κατοίκους και εκπροσώπους της μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια».
Κατόπιν θα μεταβεί στη Δερβιτσάνη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει δεκτός από τον Αλβανό ομόλογό του Edi Rama σε μια προσπάθεια να σταλεί το μήνυμα της συνεργασίας για την ενίσχυση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Στις επαφές του με εκπροσώπους της ομογένειας ο κ.Μητσοτάκης θα συνομιλήσει για τα προβλήματα που τους απασχολούν και θα δηλώσει τη στήριξή του και την πρόθεσή του να συνεργαστεί για την επίλυσή τους με την αλβανική ηγεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης