Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για Νέα Σμύρνη: Όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ – Πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής

Θεοδωρικάκος για Νέα Σμύρνη: Όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ – Πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής
"Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία βρίσκει τους δράστες, αυτό δείχνει η προϊστορία", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος γαι τη ληστεία στο κατάστημα ρολογιών και τους 4 δράστες που αναζητεί η αστυνομία
Σχετικά Άρθρα
«Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ. Έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε φοβικό σύνδρομο στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη διπλή εκτέλεση σε καφετέρια στην πλατεία της περιοχής, που αποδίδεται από την ΕΛ.ΑΣ σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού σημείωσε πως «το γεγονός στη Νέα Σμύρνη είναι ένα πολύ σοκαριστικό, είναι μια δολοφονία, Κυριακή βράδυ μέσα στον κόσμο και αυτό καταλαβαίνω ότι σπέρνει την ανησυχία», ανέφερε ότι «η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας που ανήκουν στην Αλβανική Μαφία, ίσως έχει και άλλου είδους προεκτάσεις, για τις οποίες μπορεί να έχουμε και μια διεθνή συνεργασία, αλλά δεν πρόκειται να σας απαντήσω σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις».

Ληστεία σε κατάστημα ρολογιών

Κάνοντας αναφορά στη χθεσινή ληστεία στο κατάστημα με τα ρολόγια στην Κολοκοτρώνη , ο υπουργός σημείωσε πως η προϊστορία δείχνει ότι οι ληστές θα βρεθούν.
Όπως είπε, στο σημείο της ληστείας «υπήρχε περιπολία, η οποία έφτασε σε ένα λεπτό. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία βρίσκει τους δράστες, αυτό δείχνει η προϊστορία. Οι έρευνες συνεχίζονται. Δεν σταματούν οι έρευνες ειδικά όταν πρόκειται για δολοφονία, παρά μόνο όταν βρεθεί ο δράστης».

Ανεπάρκεια αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική

Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι έκανε συγκεκριμένο έλεγχο και έχει ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.
«Έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περιοχή για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία και για να την αντιμετωπίσουμε παρενέβην προσωπικά. Έχουμε πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου βρίσκεται το 30% της δύναμης της Αστυνομίας», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε δε, πως «από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, το βασικό μου μέλημα είναι η αστυνομία να ενισχύσει την παρουσία της στις γειτονιές», αλλά και πως «οι 74 δολοφονίες που έχουν γίνει φέτος, είναι οι λιγότερες σε ετήσια βάση τα τελευταία 11 χρόνια. Το ποσοστό εξιχνιάσεως των ανθρωποκτονιών είναι φέτος, το υψηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ, σχεδόν 90%».
ελασ.JPG
Κατέληξε λέγοντας ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και θα υπάρξουν ανακατατάξεις: «Είναι προφανές ότι όλοι αξιολογούνται. Σε έναν μήνα υπάρχουν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις κρίσεις συνολικά», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης