Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια
Απάτη και λεηλασία η πολιτική Μητσοτάκη υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλάτη στην αισχοκέρδεια, τη στιγμή που για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών δεν βγαίνει ο μήνας, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στο food pass, ο κ.Ηλιόπουλος είπε ότι «δυστυχώς συνεχίζεται το ίδιο μοντέλο, ένα μοντέλο αναποτελεσματικό, που δε χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του και δεν ανακουφίζει πραγματικά τους πολίτες».
«Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι 10%, άρα τόσο θα επιδοτήσουν.
Όμως συνειδητά είπε ψέματα, γνωρίζοντας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι πολύ πάνω από 10%.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, στο ψωμί και στα δημητριακά είναι 18,7%, στο κρέας 16,7%, στα γαλακτοκομικά 25,3%» υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ηλιόπουλος.

Απάτη

«Το δεύτερο σκέλος της απάτης της εξαγγελίας Μητσοτάκη, σχετίζεται με τη φορολογία των υπερκερδών στα διυλιστήρια.
Τη στιγμή που στην ΕΕ η φορολογία των υπερκερδών των εταιρειών διύλισης και πώλησης πετρελαίου ξεπερνά το 70%, στη χώρα μας θα κινηθεί στο 30%. Έχουμε δύο εταιρείες που θα κλείσουν τη χρονιά με υπερκέρδη τα οποία ίσως φτάσουν τα 3 δισ. - στο εννιάμηνο είναι στα 2,4 δισ.- και η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα 600 εκ..
Αυτό συνοδεύεται και από την απάτη στη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια.
Αντί για 2,2 δισ. υπερκέρδη που υπήρχαν μέχρι τον Ιούλιο, η κυβέρνηση φορολόγησε 400 εκ..
Η ίδια η ΡΑΕ είχε μιλήσει για υπερκέρδη που έφταναν το 1 δισ. στο εξάμηνο και μάλιστα είπε ότι δε συμφωνεί με τον τρόπο υπολογισμού που ακολούθησε, αλλά το έκανε με υπόδειξη του Υπουργείου Ενέργειας» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

Οι πολίτες μιλάνε για αισχροκέρδεια

«Το 73,3% των πολιτών πια, με βάση τις έρευνες, δε μιλάει για ακρίβεια αλλά για αισχροκέρδεια.
Έχουμε μια κυβέρνηση που δε μειώνει το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, δε μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, δεν προχώρησε στην αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο και στην εισαγωγή πλαφόν, πολιτικές που ακολούθησαν η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Ακόμα και μετά τον Ιούλιο, που υποτίθεται - με βάση τα λεγόμενα της κυβέρνησης - ότι καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής, μόνο τον Οκτώβρη οι πάροχοι ενέργειας λειτούργησαν με περιθώριο κέρδους 166%.
Αγόραζαν τη μεγαβατώρα στα 230 ευρώ και την πουλούσαν στα 620.
Αυτό δεν είναι ακρίβεια, είναι λεηλασία των πολιτών με υπογραφή Μητσοτάκη» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα στα 800 ευρώ, να υπάρξει και αύξηση +10% στους δημόσιους υπαλλήλους, ο μισθός των οποίων είναι παγωμένος εδώ και χρόνια, καθώς και να ενισχυθούν πραγματικά και οι συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης