Τελευταία Νέα
Πολιτική

QatarGate: Γνώριζε η Καϊλή - Παραδοχή για εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα – Ανακριβές ότι ομολόγησε λέει ο δικηγόρος της

QatarGate: Γνώριζε η Καϊλή - Παραδοχή για εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα – Ανακριβές ότι ομολόγησε λέει ο δικηγόρος της
Η κα.Καϊλή παραδέχθηκε πως γνώριζε για τις δραστηριότητες του Panzeri καθώς και ότι στο σπίτι της υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα
Σχετικά Άρθρα
(upd3) Με την αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Εύας Καϊλή για το τεράστιο σκάνδαλο του QatarGate που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχει αρχίσει, καθώς μεθαύριο Πέμπτη 22/12 η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για να απολογηθεί, νέες σημαντικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα - της βελγικής εφημερίδας, Le Soir, του βελγικού περιοδικού Knack και της ιταλικής La Repubblica -, η κα. Καϊλή παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα (υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της συνελήφθη με μια βαλίτσα με 600.000 ευρώ μέσα κατά την έξοδο του από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες), παραδοχή που αν μη τι άλλο αλλάζει πολλές από τις παραμέτρους της υπόθεσης και της εμπλοκής της στο σκάνδαλο.
Ωστόσο, ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι η κα.Καϊλή είναι αθώα και ότι είναι ανακριβές πως ομολόγησε την ενοχή της.

Γνώριζε…

Σύμφωνα τα δημοσιεύματα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα.
«Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά.
Είπε ότι γνώριζε στο παρελθόν την δραστηριότητα του συντρόφου της Francesco Giorgi με τον Panzeri και ότι βαλίτσες με μετρητά είχαν περάσει από το διαμέρισμά της.
Όταν η αστυνομία έκανε την επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε.
Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Panzer και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται την έρευνα του εισαγγελέα.
Σημειώνεται πως στη βαλίτσα του πατέρα της εντοπίστηκαν 600.000 ευρώ, ενώ άλλα 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της.
Αλλά και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι η Καϊλή παραδέχθηκε πως γνώριζε για τις δραστηριότητες του Panzeri καθώς και ότι στο σπίτι της υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα.

Ανατροπή

Με τις παραδοχές αυτές, η κα.Καϊλή επί της ουσίας ανατρέπει την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούσε έως σήμερα, καθώς υποστήριζε πως δεν γνώριζε για τη δράση του συζύγου της, Francesco Giorgi και του Antonio Panzeri και ότι δεν γνώριζε για τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.
Μάλιστα, επέρριπτε όλη την ευθύνη στο σύντροφο της, ενώ είχε αναφέρει πως μόλις έμαθε για την ύπαρξη χρημάτων, τότε είπε στον πατέρα της να μεταφέρει αμέσως τα χρήματα στον «πραγματικό ιδιοκτήτη» τους.
Πλέον, και εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα της Le Soir και της La Repubblica, φαίνεται πως η κα.Καϊλή είχε γνώση του τι συνέβαινε με τα χρήματα.

Δημητρακόπουλος: Αθώα η Καϊλή χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους

Ωστόσο, ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα, υπογραμμίζοντας πως είναι ανακριβές ότι ομολόγησε την ενοχή της.
«Η Εύα Καϊλή είναι αθώα χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.
Πάσχει και νομικά εκτός από ουσιαστικά η υπόθεση.
Αν ομολογούσε την ενοχή της, θα ήταν ήδη ελεύθερη.
Είναι ανακριβές ότι ομολόγησε την ενοχή της» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δημητρακόπουλος, αναφέροντας πως δεν έχουν καλή πληροφόρηση.

Τι συνέβη

Για το τι συνέβη τις πρώτες στιγμές της σύλληψης του Francesco Giorgi, ανέφερε ότι «όταν έγινε η σύλληψη του ανδρός της, έγινε σε κοντινό χώρο στο γκαράζ, άλλα ήταν μαζί όταν τον συνέλαβαν.
Δεν ανακοινώθηκε για ποιον λόγο έγινε».
«Εκείνη τη στιγμή έμαθε για το περιερχόμενο της βαλίτσας από το σύντροφό της.
Η μια επιλογή ήταν να τον καταδώσει στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους.
Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο» είπε ο κ.Δημητρακόπουλος.

Τα «βρώμικα χρήματα»

«Πήρε τηλέφωνο τον Panzeri, προσπάθησε να βρει τον Panzeri, και άλλους να πάρουν αυτά που τους ανήκουν τα χρήματα.
«Πάρτε τα βρόμικα χρήματα».
Ο Panzeri ήταν ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με αυτά που της μετέφερε ο άνδρας της.
Σοκαριστικό να βλέπεις τόσα χρήματα, μετρητά.
Το μετρητό τρομάζει.
Έχει αρχίσει να παίρνει τον Panzeri και τους συνεργάτες του δεν βρήκε κανένα από αυτούς.
Καλεί τον πάτερα της να έρθει.
«Έλα τώρα πάρε αυτά τα πράγματα, πήγαινε στο δωμάτιο σου στο ξενοδοχείο, και θα έρθει κάποιος άνθρωπος να τα πάρει».
Η πρώτη ήταν η καλύτερη επιλογή» υποστήριξε ο κ.Δημητρακόπουλος.

Στις 22/12 η απολογία

Πλέον απομένουν λίγες ώρες έως την απολογία της κας.Καϊλή, η οποία είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο Πέμπτη 22/12.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την προφυλάκιση της ή όχι, έως ότου οριστεί η δικάσιμος (κάτι που αναμένεται να γίνει σε 12 με 18 μήνες).
Υπενθυμίζεται πως τόσο ο σύντροφος της Francesco Giorgi όσο και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος Antonio Panzeri έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ ο τρίτος συλληφθείς έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (ηλεκτρονικό βραχιολάκι).

Ομολόγησαν Giorgi, Panzeri

Βάσει του δημοσιεύματος της Le Soir, ο Giorgi παραδέχθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ήταν μέρος μιας ομάδας που χρησιμοποιήθηκε από το Μαρόκο και το Κατάρ για να επηρεάσει τους Ευρωπαίους.
«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» είπε, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η La Repubblica, ο Giorgi, ο οποίος κατά την ιταλική εφημερίδα παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα, δηλώνοντας μεταμέλεια.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ο Panzeri μετά τη σύλληψη του, υποχρεώθηκε και αυτός να παραδεχθεί εν μέρει τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο, ενώ το δρόμο προς τις Βρυξέλλες αναμένεται να πάρει για να απολογηθεί στις βελγικές αρχές και η σύζυγος του, Maria Colleoni, η οποία βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό από τις 9 Δεκεμβρίου καθώς το Εφετείο της Μπρέσια έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης της στο Βέλγιο.

Κατηγορίες και στην οικογένεια Panzeri

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η Colleoni υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει κάνει διακοπές της τάξης των 100.000 ευρώ, όπως ήθελαν διάφορα δημοσιεύματα.
Η Colleoni, κατηγορείται μαζί με την 38χρονη κόρη της Sivia, ότι είχαν πλήρη γνώση της διακίνησης χρημάτων από το Κατάρ και το Μαρόκο.
Σήμερα 20/12 είναι η σειρά της Silvia Panzeri να απολογηθεί στις ιταλικές αρχές.

Οδηγίες Panzeri στην Καϊλή

Κατά την La Repubblica, ο Panzeri φέρεται να έδινε ακόμα και οδηγίες στην Εύα Καίλή – μέσω του συντρόφου της, Francesco Giorgi – για το πώς να συμπεριφέρεται στις επαφές της με εκπροσώπους του Κατάρ.
Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως τόσο η Καϊλή όσο και ο Giorgi δεν έχουν πει όλα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το στοιχείο ότι η ομάδα των Panzeri – Giorgi είχε «επενδύσει» στην Καϊλή προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου.


7.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης