Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία - εξπρές Μητσοτάκη στην Βόρεια Ελλάδα πριν το Μέτσοβο όπου θα πάρει αποφάσεις – Ερωτηματικό το market pass

Περιοδεία - εξπρές Μητσοτάκη στην Βόρεια Ελλάδα πριν το Μέτσοβο όπου θα πάρει αποφάσεις – Ερωτηματικό το market pass
Η περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής για την επιδότηση 10% στις αγορές τροφίμων
Σχετικά Άρθρα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει μεγάλη έμφαση στην Βόρεια Ελλάδα για 3 λόγους:
Πρώτον υπάρχουν διαρροές σε δεξιά κόμματα, δεύτερον υπάρχει δυσαρέσκεια για την ενεργειακή κρίση αφού αυτές οι περιοχές έχουν πιο δύσκολο χειμώνα και τρίτον οι περιοχές έχουν πιο έντονο το ζήτημα της ανεργίας.

Στο Μέτσοβο οι αποφάσεις Μητσοτάκη για ψηφοδέλτια – εκλογές

Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός πριν φύγει για το Μέτσοβο όπου θα περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του - όπου θα λάβει και τις μεγάλες αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια και το χρόνο εκλογών - θα κατευθυνθεί και πάλι στην Βόρεια Ελλάδα όπως είχε κάνει εκτενώς και τον Σεπτέμβριο, την εποχή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η περιοδεία Μητσοτάκη στην Βόρεια Ελλάδα

Τρεις θα είναι οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα: Η Θεσσαλονίκη, ο Αλιάκμονας και η Βεργίνα. Συγκεκριμένα, τα έργα τα οποία θα πάει να επιβλέψει ο κ. Μητσοτάκης είναι περιφερειακή οδός στη Θεσσαλονίκη FlyOver, η γέφυρα του Αλιάκμονα, το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.

Οι ανακοινώσεις και τα έργα που θα επιβλέψει

Όπως έχουμε πει, η βασική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη ακολουθεί το μοτίβο «το είπαμε, το κάναμε». Έτσι, λοιπόν, στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί για να υπογράψει την σύμβαση για την κατασκευή του FlyOver της πόλης η οποία θα γίνει με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στην Βουλή, ο υφυπουργός Καραγιάννης, άλλωστε, έχει αναφέρει ότι Thessaloniki FlyOver θα είναι ένα οδικό έργο ΣΔΙΤ ύψους 373 εκατ. ευρώ.

Η γέφυρα Αλιάκμονα


Στη γέφυρα του Αλιάκμονα ο Μητσοτάκης είχε βρεθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο για επιθεώρηση των εργασιών ανακατασκευής και για επιτόπου ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα (600 μέτρα) σε όλη την ΠΑΘΕ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα (600 μέτρα) σε όλο τον οδικό άξονα Πάτρα-Αθήνα- Θεσσαλονίκη απ’ όπου θα περνάνε χιλιάδες οδηγοί, ιδιαίτερα αγρότες, διευκολύνοντας την μετακίνηση τους.

Το μουσείο στην Βεργίνα

Στη Βεργίνα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου, που έρχεται να ολοκληρώσει την πολιτιστική υποδομή στη Βεργίνα. Ουσιαστικά θα αποτελεί την «είσοδο» για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, ένα κτίριο που περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, αίθρια, χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια συντήρησης κ.α.

Στο Μαξίμου μετράνε την εξαγγελία του marketpass

Η περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής για την επιδότηση 10% στις αγορές τροφίμων.
Η εξαγγελία θα γίνει τροπολογία, θα μπει στο νομοσχέδιο για την στεγαστική πολιτική και θα ψηφιστεί την Τετάρτη από την Ολομέλεια.
Στο Μαξίμου θέλουν να «μετρήσουν» την αποδοχή του μέτρου και η περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι μία πρώτη τάξεως ευκαιρία.

Οι αποφάσεις για εκλογές συνδέονται με την επιδότηση


Ωστόσο, το μέτρο έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση ως ανεπαρκές και μάλλον θα καταψηφιστεί την ώρα της ψηφοφορίας στην Βουλή.
Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να τονιστεί η σημειολογία σύμφωνα με την οποία το market pass θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο 2023 αφού κάποιοι το συνδέουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει σε εκλογές την άνοιξη του 2023.
Μέχρι τότε, το μέτρο θα μετρηθεί και από τις δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγελθεί.

Η σκανδαλολογία για τις υποκλοπές

Πάντως, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι για την ώρα το marketpass «σκέπασε» την ακατάσχετη σκανδαλολογία γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών.
Στην Βουλή το Σάββατο, όλοι περίμεναν έναν πιο σκληρό Αλέξη Τσίπρα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με βασική κατηγορία «την διαφθορά και τις υποκλοπές σε όλο το πολιτικό σύστημα».
Ωστόσο, το δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, χάλασε την αντιπολιτευτική φιέστα που προετοίμαζε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Βουλή θα κλείσει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 και θα ξανανοίξει τον επόμενο χρόνο αλλά οι υποκλοπές θα παραμείνουν για καιρό, όπως φαίνεται…

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης