Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Καταργούνται όλα τα άβατα ανομίας στη χώρα - Η αυτοδυναμία της ΝΔ προϋπόθεση σταθερότητας

Θεοδωρικάκος: Καταργούνται όλα τα άβατα ανομίας στη χώρα - Η αυτοδυναμία της ΝΔ προϋπόθεση σταθερότητας
"Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική επιλογή σταθερότητας και προοπτικής για το αύριο της πατρίδας", τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου χρώματος ή στολής. Και θα ισχύσει και εδώ», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά, ο οποίος κατέληξε, από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφέρεται στον συντονισμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, τη διασφάλιση των συνόρων, σημειώνοντας πως η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι διαρκής ώστε να προασπίζουν το νόμο με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.
«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ανθρώπινη ζωή έχει την ύψιστη αξία. Και όλοι οι Αστυνομικοί μας εκπαιδεύονται διαρκώς για να την προασπίζουν, εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε στη Θεσσαλονίκη ένα τραγικό συμβάν. Πρόκειται για μία υπόθεση που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη . Και η οποία -το τονίζω- είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι! Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου χρώματος ή στολής. Και θα ισχύσει και εδώ», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος με αφορμή το περιστατικό πυροβολισμού του 16χρονου.

Για στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ασκώντας κριτική στη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει έμφυτη αλλεργία προς την Ελληνική Αστυνομία.
Κατά τον ίδιο, η Αξιωματική Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί ξανά ένα τραγικό συμβάν ως πεδίο άντλησης μικροκομματικών οφελών, καταφεύγοντας σε αυθαίρετες και επικίνδυνες γενικεύσεις, εκφράζοντας την έμφυτη αλλεργία που έχει προς την Ελληνική Αστυνομία και τους ένστολους της πατρίδας, γενικά.
Ξεκαθάρισε πως «δεν επιτρέπουμε αναβίωση των θλιβερών γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008. Όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν. Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν».

Για υπόθεση Καϊλή

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καϊλή, αφού σημείωσε πως πρόκειται για μια εξέλιξη θλιβερή, υπογράμμισε ότι «απαιτείται να πέσει παντού φως, να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και αποκάλυψη της αλήθειας. Είναι μια υπόθεση που σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει, πέραν της κάθαρσης, να αποτελέσει αφορμή και θεσμικών παρεμβάσεων. Γιατί είναι γεγονός πως η Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα, μοιάζει περισσότερο με κλειστό σύστημα εξουσιών παρά με οικογένεια δημοκρατικών αξιών».
Υπενθύμισε ότι η κα Καϊλή εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007, ενώ από το 2014 είναι η μία από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ο άλλος είναι ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσθεσε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης τη διέγραψε όταν ανακοινώθηκε η εμπλοκή της στο σκάνδαλο και μετά διέγραψε και τις συγχαρητήριες αναρτήσεις του προς την κα Καϊλή για τη θέση του Αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Για εκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως δε νοείται η έννοια της «χαλαρής» ψήφου, όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.
Όπως είπε, αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική επιλογή σταθερότητας και προοπτικής για το αύριο της πατρίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης