Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας το σκέφτεται για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Eστίες διαφθοράς και υποκλοπές στο μενού της Βουλής

Ο Τσίπρας το σκέφτεται για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Eστίες διαφθοράς και υποκλοπές στο μενού της Βουλής
Η πρόταση δυσπιστίας θα δώσει στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συζήτηση σε ένα πεδίο που δεν είναι προνομιακό για τον Πρωθυπουργό
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα διαφθοράς που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα, από την ευρωβουλή μέχρι τις νέες αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κινητού του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου αποτελεί μία πρώτης τάξεως προεκλογική αντεπίθεση για τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει της σημερινής μάχης για την κύρωση του προϋπολογισμού.

Φορτισμένο το κλίμα με εστίες διαφθοράς

Επειδή το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, στη Κουμουνδούρου το σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του Πρωθυπουργού σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις όπου η ΕΥΠ – υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη- παρακολουθούσε τους Κύρτσο-Τέλλογλου αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη.
Τα πρόσωπα, πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι τυχαία.

Γιατί παρακολουθούνταν αυτοί

Ο Γιώργος Κύρτσος είχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να επικρίνει τον Πρωθυπουργό για βασικές του κυβερνητικές κινήσεις.
Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ένα πρόσωπο που από την στιγμή που βρέθηκε στο υπουργείο Ενέργειας ήθελαν να δουν εάν κινείται εκτός πλαισίου του Μαξίμου.
Ο Τ. Τέλλογλου είναι ένας δημοσιογράφος με πολλές πηγές και αποκαλύψεις στο ενεργητικό του. Και είναι φυσικά και άλλα ονόματα που έρχονται να προστεθούν όπως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς κ.α.

Το μενού της μομφής

Η πρόταση δυσπιστίας θα δώσει στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συζήτηση σε ένα πεδίο που δεν είναι προνομιακό για τον Πρωθυπουργό.
Έχει συμβεί η σύλληψη της Καιλή, που ήταν ένα βήμα μέσα στη ΝΔ.
Ελέγχεται για διαφθορά κατά της Ε.Ε και η Μαρία Σπυράκη η οποία βρέθηκε εκτός ΝΔ.
Εάν βάλεις και τα ζητήματα των υποκλοπών, φτιάχνεις ένα τέλειο αντιπολιτευτικό μενού και περνάει ο προϋπολογισμός σε δεύτερη μοίρα.

Σήμερα θα κριθεί αν θα γίνει η πρόταση

Όλα θα κριθούν σήμερα. Άλλωστε, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει τι θα βγάλουν και οι εφημερίδες της Κυριακής που σημειωτέον βγαίνουν στα περίπτερα Σάββατο απόγευμα.
Προφανώς, οι νέες αποκαλύψεις θα σκεπάσουν κάθε ομιλία γύρω από τον προϋπολογισμό, γύρω από οικονομικά δεδομένα που μπορεί να συμφέρουν την κυβερνώσα παράταξη.
Τέλος, η πρόταση δυσπιστίας που θα συζητηθεί λογικά σε 2-3 μέρες, θα χαλάσει σε πολλούς το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αφού θα πρέπει να βρίσκονται και την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή, μέχρι να κλείσει.
Όπως επίσης αναμένεται μεν, να συσπειρώσει και τους βουλευτές της ΝΔ αλλά από την άλλη θα πιστωθεί μία επικοινωνιακή νίκη και η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Και μάλιστα, η απουσία Ανδρουλάκη από την Βουλή θα δώσει το δικαίωμα στον Α.Τσίπρα να κρατήσει γερά τα σκήπτρα της αντιπολίτευσης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης