Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων της Ευρωβουλής – Σκάνδαλα, ύποπτες ερωτήσεις και πρακτικές που εκθέτουν την Ελλάδα

Το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων της Ευρωβουλής – Σκάνδαλα, ύποπτες ερωτήσεις και πρακτικές που εκθέτουν την Ελλάδα
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών και τους έθεσε στην λήψη σταυρού
Σχετικά Άρθρα
Μία μεγάλη αλήθεια που λένε στους κύκλους των κομμάτων είναι ότι η ελληνική ευρωομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Το λάθος της ψήφου για τους ευρωβουλευτές

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών και τους έθεσε στην λήψη σταυρού για να προτιμήσει ο κόσμος ποιος θα εκλεγεί.
Αυτό έδωσε το πλεονέκτημα σε αυτούς που ήταν ήδη γνωστοί, δημοφιλείς ή είχαν πολύ καλές σχέσεις με ΜΜΕ και εκδότες.
Η κατάργηση της εκλογικής λίστας ήταν ένα μεγάλο λάθος με την επίφαση της δημοκρατικής εκλογής με σταυρό.
Μέχρι τότε αποφάσιζαν τα όργανα του κάθε κόμματος και είχε και λόγο ο αρχηγός αλλά υπήρχε και το κριτήριο του βιογραφικού.
Θα έπρεπε να ήταν ένας υποψήφιος με καλό βιογραφικό, σπουδές και γνώσεις των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Οι υποψηφιότητες που χαμήλωσαν την στάθμη της ευρωομάδας

Τα κόμματα το 2019 έβαλαν υποψήφια πρόσωπα με χαμηλό δείκτη γνώσης των θεμάτων. Ας πούμε αλήθειες. Η ΝΔ Έβαλε την πρώην πασπίτισα Μαρία Σπυράκη, που τώρα ελέγχεται για απάτη στον προϋπολογισμό της Ε.Ε, ως εκλεκτή εκδοτικών συμφερόντων, ανανέωσε τη θητεία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ως φίλη του Αντώνη Σαμαρά , την Ελίζα Βόζενμπεργκ επειδή ήταν παλιό στέλεχος της ΝΔ και γνωστή ηθοποιός στη μόνη ταινία που έχει παίξει στη ζωή της «Ρένα είσαι οφσάιντ», τον Μανώλη Κεφαλογιάννη – που είχε κατηγορηθεί ότι έπαιρνε τις απολαβές που προορίζονταν για συνεργάτη του- επειδή ήταν παλιό στέλεχος, της γνωστής οικογένειας, τον Θοδωρή Ζαγοράκη επειδή ήταν δημοφιλής ποδοσφαιριστής, τον Γιώργο Κύρτσο επειδή είχε άκρες στα ΜΜΕ, τον Βαγγέλη Μειμαράκη γιατί ήταν ο χαμένος των εσωκομματικών εκλογών και έπρεπε να αποστρατευτεί σε ένα ήρεμο μέρος.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Ο Μειμαράκης να βρίσκεται εντελώς απών από την ελληνική πολιτική σκηνή και να μην παίρνει θέση ούτε για τις υποκλοπές.
Ο Κύρτσος να έχει φύγει με πληθώρα φιλικών ΜΜΕ να τον λοιδωρεί επειδή έκανε κριτική στον Μητσοτάκη, ο Ζαγοράκης ανύπαρκτη η παρουσία του – για κάποια εποχή ανέλαβε και την ΕΠΟ!- , η Σπυράκη να φέρνει τη ΝΔ σε δύσκολη πολιτική θέση με τις κατηγορίες εναντίον της. Και όλα τα άλλα κομματικά «ρουσφέτια» που κινούνται σε χαμηλές πτήσεις…

Οι ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ και οι κατηγορίες για Καιλή που εκθέτουν ξανά την Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον Δημήτρη Παπαδημούλη με τα αμέτρητα ακίνητα που τα νοίκιαζε σε ΜΚΟ για μετανάστες που πλέον αποτελεί κόκκινο πανί και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Έβαλε τον Πέτρο Κόκκαλη για να έχει τις γνωστές πλάτες της επιχειρηματικής οικογένειας.
Τον Κώστα Αρβανίτη ο οποίος μπήκε για να ανταμειφθεί για τις κομματικές υπηρεσίες του στην ΕΡΤ όντας υβριστής Σαμαρά που έκλεισε την ΕΡΤ.
Την Έλενα Κουντουρα, ως μέρος της συμφωνίας για να τον στηρίξει στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο όταν τελείωνε η θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Τον Αλέξη Γεωργούλη ως διάσημο ηθοποιό ,φίλο του Λαζόπουλου.
Το ΠΑΣΟΚ ακολούθως έβαλε την Εύα Καιλή με ανανέωση επειδή ήταν κολλητή του Βαγγέλη Βενιζέλου και των γνωστών συμφερόντων και το Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή η Φώφη Γεννηματά τον είχε νικήσει στις εσωκομματικές εκλογές και ήθελε να είναι κάπου που προτιμούσε.

Ποιο το αποτέλεσμα; Η Καιλή, που στο μεταξύ έγινε και αντιπρόεδρος του Ε.Κοινοβουλίου, να κατηγορείται για την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρούνται υβριστές της Ελλάδας να παιρνουν το μέρος ΜΚΟ που ελέγχονται πλέον για διαφθορά κάνοντας ερωτήσεις για υποτιθέμενα push backs και δυσφημώντας.
Όντως, το επίπεδο της ελληνικής ευρωομάδας είναι πολύ χαμηλό και δεν προκαλουν εντύπωση ούτε τα σκάνδαλα διαφθοράς, ούτε η γραφειοκρατία σε όλη την Κομισιόν ούτε η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης