Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Άγρια κόντρα Πικραμμένου και Ραγκούση για παρακολουθήσεις: «Μην προσπαθείτε μέσω εμού να επηρεάσετε τη δικαιοσύνη»

Βουλή - Άγρια κόντρα Πικραμμένου και Ραγκούση για παρακολουθήσεις: «Μην προσπαθείτε μέσω εμού να επηρεάσετε τη δικαιοσύνη»
Νωρίτερα, ο κ. Ραγκούσης, κατηγόρησε τον κ. Πικραμένο ότι απέφυγε, κατά την ομιλία του για τον νέο προϋπολογισμό στη Βουλή, να αναφερθεί στην υπόθεση των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμένου, προκάλεσαν οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση περί προσωπικών ευθυνών του, για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
«Επειδή σωστά παρατηρήσατε ότι έκανα τη σταδιοδρομία μου ως δικαστικός λειτουργός, αυτό έμαθα και δεν θα ξεφύγω ποτέ από αυτό ότι, όταν διερευνάται μια υπόθεση, η εκτελεστική εξουσία δεν κάνει συζήτηση. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα και μην προσπαθείτε, εμμέσως, κατηγορώντας εμένα να επηρεάσετε τη δικαιοσύνη. Γιατί αυτό κάνετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμένος από το βήμα της Βουλής.
Νωρίτερα, ο κ. Ραγκούσης, κατηγόρησε τον κ. Πικραμένο ότι απέφυγε, κατά την ομιλία του για τον νέο προϋπολογισμό στη Βουλή, να αναφερθεί στην υπόθεση των υποκλοπών, αν και διετέλεσε ανώτατος δικαστικός λειτουργός. «Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη, την υποχρέωση όταν είστε συνυπεύθυνος στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των δημοκρατικών θεσμών να πείτε κάτι; Δεν είστε άμοιρος των ευθυνών σας γιατί βάλατε την υπογραφή σας στην επαίσχυντη τροπολογία του κ. Τσιάρα, με βάσει την οποία δεν μπορεί ο παρακολουθούμενος να ενημερωθεί. Έχετε εξευτελίσει την ιστορική παράταξη της ΝΔ. Αν σεβόσασταν τη διαδρομή σας, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνετε για να περισώσετε την τιμή τη δική σας και να διαφυλάξετε το κύρος της παράταξης σας ήταν εσείς προσωπικά, να παραιτηθείτε. Είναι η μόνη οδός ενός δικαστικού λειτουργού», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Αντιδράσεις από ΝΔ

Ο προεδρεύων του Σώματος της Ολομέλειας και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, παρενέβη λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Ραγκούση: «Αφήστε σε εμάς που είμαστε μέλη και ιστορικά μέλη της ιστορικής παράταξης της ΝΔ να διαφυλάξουμε το κύρος της και κοιτάξτε τη δική σας παράταξη. Αφήστε τη δική μας παράταξη στα δικά μας τα χέρια».
Έντονη ήταν η αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, κατηγορώντας τον κ. Ραγκούση για «μικροκομματική και μικροπρεπή προεκλογική αντιπολίτευση που δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους επιθέσεις». «Είναι τιμή μας που συμμετέχει στη κυβέρνηση μας ο Παναγιώτης Πικραμένος και η παρουσία του κοσμεί τα υπουργικά έδρανα», πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης