Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Να βγουν όλα στο φως στην υπόθεση Καϊλή – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία με την Αστυνομία

Θεοδωρικάκος: Να βγουν όλα στο φως στην υπόθεση Καϊλή – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία με την Αστυνομία
"Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει μία σειρά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν στρέφονται εναντίον συνολικά των συνανθρώπων μας Ρομά, αλλά εναντίον παραβατικών. Έχουν γίνει σε αυτές τις μέρες δεκάδες συλλήψεις σε καταυλισμούς για όπλα και ναρκωτικά", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Είμαι ένθερμος υποστηρικτής να βγουν τα πάντα στο φως» στην υπόθεση Καϊλή, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι «το θέμα δεν είναι μόνο μία ευρωβουλευτής. Υπήρχε μία συνολικότερη προσπάθεια που επιχειρούσε έναντι χρήματος να βγάλει πολιτικές πράξεις από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου».
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο mega είπε χαρακτηριστικά ότι «το Ευρωκοινοβούλιο είναι πάρα πολύ υψηλός και ισχυρός θεσμός. Θα έπρεπε και πρέπει να εκπροσωπεί το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών και συνεπώς, είμαι ένθερμος υποστηρικτής να βγουν τα πάντα στο φως».

Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το επίδομα των 600 ευρώ - Έχουν αλλεργία με την Αστυνομία

Περαιτέρω, αναφερόμενος στο εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ που θα χορηγηθεί τις επόμενες μέρες οριζόντια στους αστυνομικούς, τους ένστολους αστυνομικούς, και στους πυροσβέστες, ο υπουργός σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε.
«Την αναγκαία οικονομική στήριξη προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν περάσει τα τελευταία τρία χρόνια νυχθημερόν εργαζόμενοι για να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή από την πανδημία και να κρατήσουν όρθια τα σύνορα της πατρίδας στον Έβρο από τις διαρκείς ασύμμετρες απειλές, με τις οποίες τροφοδοτούν τα σύνορα οι γείτονες μας οι Τούρκοι με τους παράνομους μετανάστες. Ούτε αυτό δεν θέλησαν να ψηφίσουν. Δυστυχώς, έχουν αλλεργία απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία και αυτό είναι πολύ λυπηρό», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ανέφερε ότι το επίδομα αφορά το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο εκτός από τους αστυνομικούς υπάγεται και το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στα κέντρα κράτησης και στις φυλακές, οι σωφρονιστικοί, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής. Επανέλαβε ότι το επίδομα αυτό των 600 ευρώ είναι ακατάσχετο.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση του 16χρονου - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή του περιστατικό πυροβολισμό από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη του 16χρονου, που τελικά κατέληξε την Τρίτη 13/12, ο υπουργός υπογράμμισε ότι « μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για ενδεχόμενες ευθύνες είναι η δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστές από όλους».
«Τις ημέρες αυτές, πράξεις αντεκδίκησης και μίσους δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία περίπτωση αποδεκτές και γι’ αυτό το λόγο , το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει μία σειρά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν στρέφονται εναντίον συνολικά των συνανθρώπων μας Ρομά, αλλά εναντίον παραβατικών. Έχουν γίνει σε αυτές τις μέρες δεκάδες συλλήψεις σε καταυλισμούς για όπλα και ναρκωτικά. Η Ελληνική Αστυνομία έχει όλη την επιχειρησιακή ικανότητα να το κάνει και το έκανε και προτού συμβεί αυτό το περιστατικό και οι διάφορες πράξεις αντεκδίκησης που εκδηλώθηκαν. Δεν υπάρχουν άβατα και οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δεν θα έχουμε επανάληψη του 2008

Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρχουν καταστάσεις που θα παρεκτρέπουν από την κοινωνική τάξη και την ηρεμία», επαναλαμβάνοντας ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με τη βία.
«Όλες τις τελευταίες ημέρες κάποιοι παρακαλούσαν να έχουμε επανάληψη του 2008. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν απολύτως προσανατολισμένη σε αυτό και γι΄αυτό έριξε άπειρο λάδι στη φωτιά με επιθετικές και εμπρηστικές δηλώσεις, απαράδεκτες για τέτοιου είδους γεγονότα. Εδώ είχαμε ένα κακό περιστατικό σε κάθε περίπτωση και θα έπρεπε όλοι να συμπεριφερθούν με αίσθημα ευθύνης και με σοβαρότητα. Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο και την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να διασαλευθεί η τάξη σε καμία περίπτωση», πρόσθεσε.

Μετεκπαίδευση και εξοπλισμός

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί όπως η αντικατάσταση του κανονισμού με τον οποίο επιχειρούν σε έκτακτες καταστάσεις και σε καταδιώξεις οι αστυνομικοί, τόνισε πως «θα πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι όταν συμβαίνουν χιλιάδες αστυνομικές δράσεις ή επιχειρήσεις έχει υπάρξει μία περίπτωση που έχει αυτό το τραγικό αποτέλεσμα , για το οποίο επαναλαμβάνω ο μόνος αρμόδιος να αξιολογήσει είναι η δικαιοσύνη. Κανένας πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να μετατραπεί σε δικαστή και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί, να βάλλει και να κατακρίνει συλλήβδην εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας, του κράτους και της κυβέρνησης».

Αποτελεσματική η Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Αστυνομία και στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της και μάλιστα, φέτος έχει ποσοστό εξιχνίασης εγκληματικών δράσεων μεγάλων και δολοφονιών της τάξης του 90%.
Έστειλε μήνυμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες πως πρέπει να ανακτήσουν πλήρως την εμπιστοσύνη τους απέναντι στους ενστόλους, να βλέπουν την πολύ μεγάλη δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και ότι ο νόμος είναι νόμος και ισχύει απαρέγκλιτα για όλους χωρίς διακρίσεις και αυτό κάνουμε πράξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης