Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico: Η άνοδος και η πτώση της Εύας Καϊλή - Οι σχέσεις με ΝΔ, το tweet Δημητριάδη και οι έπαινοι στο Κατάρ

Politico: Η άνοδος και η πτώση της Εύας Καϊλή - Οι σχέσεις με ΝΔ, το tweet Δημητριάδη και οι έπαινοι στο Κατάρ
«Τα τελευταία χρόνια, η Εύα Καϊλή είχε πλησιάσει τους Συντηρητικούς» σχολιάζει το Politico
Σχετικά Άρθρα
Την πορεία της ευρωβουλευτού Εύα Καϊλή, που φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, περιγράφει το Politico σε δημοσίευμα με τίτλο «Η μεγάλη άνοδος και η απότομη πτώση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται «Ήταν η "Brangelina" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την απότομη πτώση ενός από τα πιο λαμπερά ζευγάρια στην πολιτική της ΕΕ».
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις σχέσεις με τη ΝΔ, με αφορμή σχετικό tweet και του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και στους επαίνους στο Κατάρ με αφορμή τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, παρά τις καταγγελίες για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Politico_11.JPG
Η ανοδος της Εύας Καϊλή

Το Politico περιγράφει την άνοδο της Εύας Καϊλή και επισημαίνει ότι η ασχολήθηκε νωρίς με την πολιτική καθώς εντάχθηκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ από 14 ετών. Μια δεκαετία αργότερα, το 2002, έγινε το νεότερο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε αρχιτεκτονική και πολιτικός μηχανικός πριν μετακομίσει στην Αθήνα και αποκτήσει μεταπτυχιακό στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Το 2004 «κατέβηκε» στις εκλογές αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ωστόσο κέρδισε μια θέση ως παρουσιάστρια ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Τελικά, η κ. Καϊλή υπηρέτησε στο ελληνικό κοινοβούλιο από το 2007 έως το 2012 πριν μετακομίσει στη βελγική πρωτεύουσα το 2014 για να γίνει ευρωβουλευτής με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Η επιδείνωση των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ

«Η Καϊλή έκανε όνομα με πολλές τολμηρές πράξεις που την έφεραν σε ρήξη με τους συναδέλφους της στο κόμμα, όπως η αρχική της άρνηση να υποστηρίξει τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σε μια κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2011. Τελικά, η Καϊλή άλλαξε γνώμη και ο Παπανδρέου επέζησε.
Η ίδια έχει φωτογραφηθεί τακτικά με τον Ελληνορώσο δισεκατομμυριούχο και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ιβάν Σαββίδη, στη Θεσσαλονίκη σε μπουζούκια ή φανταχτερά νυχτερινά μαγαζιά όπου παίζεται ζωντανή ελληνική λαϊκή μουσική, μέσα σε μια θάλασσα από γαρίφαλα.
Η Καϊλή υποστήριξε ότι ο παππούς της δολοφονήθηκε από κομμουνιστές, κάτι που αργότερα αποδείχθηκε εντελώς ψευδές. Δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη, ούτε λογοδοτούσε ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ» επισημαίνει το Politico.

Οι σχέσεις με ΝΔ

Παράλληλα, το Politico επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, η Εύα Καϊλή «είχε πλησιάσει τους Συντηρητικούς.
"Μια νεαρή γυναίκα και μια πολύ καλή φίλη που είναι πρωταγωνίστρια στις ευρωπαϊκές υποθέσεις διορίστηκε χθες Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Συγχαρητήρια", έγραψε στο Twitter ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από επιτελάρχης της συντηρητικής κυβέρνησης.
"Η Καϊλή διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και του Κυριάκου Μητσοτάκη", έγραφε η ελληνική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Πρώτο Θέμα σε προφίλ της μετά την εκλογική νίκη. "Ο πρωθυπουργός αγωνίστηκε για την εκλογή της ως αντιπρόεδρος", ανέφερε η εφημερίδα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Οι έπαινοι στο Κατάρ

Εν τω μεταξύ, τον Νοέμβριο, η Καϊλή έκανε μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαινώντας το Κατάρ, εκθειάζοντας πώς η φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε προκαλέσει έναν «ιστορικό μετασχηματισμό» στη χώρα του Κόλπου, καθιστώντας την «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα». Κι αυτό τη στιγμή, που η ολομέλεια ετοιμαζόταν να εγκρίνει ψήφισμα που καταδικάζει τη μεταχείριση της Ντόχα προς τους μετανάστες εργάτες. Το ΠΑΣΟΚ πήρε γρήγορα αποστάσεις από τη στάση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης