Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η υπόθεση Καϊλή «ξεκλειδώνει» τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και ξεκόβει την ελεγχόμενη συγκυβέρνηση στη Διαπλοκή

Η υπόθεση Καϊλή «ξεκλειδώνει» τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και ξεκόβει την ελεγχόμενη συγκυβέρνηση στη Διαπλοκή
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πλέον, ορθώνουν ένα τείχος απέναντι στις ορέξεις της ηγεσίας της ΝΔ
Σχετικά Άρθρα
H νέα κόντρα Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σύλληψη της Εύας Καιλή απομακρύνει το σενάριο σύμπραξης των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές αφού πλέον οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες.
Ουσιαστικά, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα και της αυτοδυναμίας, η ΝΔ επιζητάει τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οπότε έχει γίνει κατανοητό ότι είναι πλέον «ο θάνατος σου, η ζωή μου»…

Κωνσταντινόπουλος κατά πρώην πασόκων που πήγαν στη ΝΔ

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πλέον, ορθώνουν ένα τείχος απέναντι στις ορέξεις της ηγεσίας της ΝΔ.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έβαλε κατά αυτών που έχουν μεταγραφεί από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ (Οικονόμου, Κοντογιώργης, Χρυσοχοίδης, Πιερρακάκης κ.α) υπονοώντας ότι εξαγοράστηκαν από την ΝΔ για μία καρέκλα και κατέληξε στη δήλωση ότι η ΝΔ και πάλι θα παρακαλεί το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει.
Προσέξτε, μέχρι πρότινος ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν ήταν αρνητικός σε μία σύμπραξη με τη ΝΔ. Πλέον, όμως, όχι.

Δύσκολη η συνεργασία με ΝΔ με τις υποκλοπές ανοικτές

Ασφαλώς, μία τέτοια κατάληξη δεν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που στις πρόσφατες συνεντεύξεις του θέλει να μικρύνει την απόσταση αυτών των δύο κομμάτων.
Αλλά μπορεί;
Με δεδομένη τη πλήρη συσκότιση του σκανδάλου των υποκλοπών, της υπόθεσης Ανδρουλάκη αλλά και την προσπάθεια αξιοποίησης της σύλληψης Καιλή για να πλήξει ηθικά το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρξει πλέον καμία διάθεση.

Η αλαζονεία Μητσοτάκη θα πρέπει να τον στείλει στην αντιπολίτευση, λένε στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ πλέον βασικά στελέχη μιλάνε ότι «η ΝΔ πρέπει να πάει στην αντιπολίτευση» και το ίδιο έχει πει και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συζητήσεις του.
Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το σενάριο συνεννόησης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην βάση της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Αν προσέξατε, ο Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση Καιλή ήταν στην γραμμή Ανδρουλάκη, δηλαδή είπε ότι «έχει δίκιο ο Ανδρουλάκης που λέει ότι η Καιλή ενεργούσε, πλέον, ως στέλεχος της ΝΔ».

Σήμα Τσίπρα να τα βρούνε με τον Ανδρουλάκη

Ήταν ένα σήμα για να υπάρξει μία συνεννόηση μεταξύ των δύο ανδρών καθώς, όπως συμφωνούν και οι δύο, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάνε σε εκλογές με «σβησμένα φώτα» ενώ υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων τόσο από την ΕΥΠ όσο και από παράλληλο κέντρο μέσω του λογισμικού predator που αφορά, πλέον, όλο το πολιτικό σύστημα.
Επίσης, στο περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη λένε ξεκάθαρα ότι η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί από κύκλους της κυβέρνησης και αφήνουν να σέρνεται, ότι δηλαδή η νόμιμη επισύνδεση Ανδρουλάκη σχετίζεται με την υπόθεση του Κατάρ ή κάποια άλλη υπόθεση, έχει φέρει πλέον τον Ν.Ανδρουλάκη να μην θέλει καμία σχέση με την κυβερνώσα παράταξη.

Η σημασία της συνεργασίας στις πρώτες εκλογές

Και βέβαια γνωρίζει καλά ότι στις πρώτες εκλογές, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ίσως του δώσει 40 βουλευτές και αυτό θα σημαίνει αύξηση της κοινοβουλευτικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που θα τον καταστήσει επιτυχημένο πρόεδρο.
Για να υπάρξει βέβαια, κυβέρνηση μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25) θα πρέπει αυτά τα 3 κόμματα να μαζέψουν ένα ποσοστό κοντά στο 46%.
Και παράλληλα, να υπάρξει ψήφος ανοχής από ΚΚΕ ή τους Έλληνες για την Πατρίδα του Η. Κασιδιάρη.
Λόγω αντισυστημικότητας τα δύο κόμματα υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να στείλουν τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Ισχυρές εισηγήσεις να τελειώσει ο Ανδρουλάκης τους «εραστές» της ΝΔ και να ξεκόψει από τη Διαπλοκή

Όλα αυτά στην πρώτη εκλογή, διότι εάν δεν υπάρξει συνεννόηση, στις δεύτερες εκλογές το πρώτο κόμμα η ΝΔ θα πάρει το μπόνους των εδρών.
Γι’ αυτό και στο ΠΑΣΟΚ λέγανε ξεκάθαρα ότι μην υπολογίσετε στην δεύτερη εκλογή, εμάς μας ενδιαφέρει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Στο ΠΑΣΟΚ, πλέον, θέλουν να ξεμπερδεύουν με «εραστές» της σύμπραξης με τη ΝΔ διότι θεωρούν ότι είναι αυτοί που μπορεί να πουλήσουν το κόμμα για μία καρέκλα.
Υπό αυτή τη έννοια θέλουν να τελειώνουν με Λοβέρδο, Γιαννακοπούλου κ.α που δεν θέλουν ούτε να ακούν για σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμφανίζονται θετικοί σε μία συνεργασία με ΝΔ. Αλλά θέλουν να τελειώνουν και με την Διαπλοκή που θέλει το ΠΑΣΟΚ «ελεγχόμενο», την πατρωνία Βαγγέλη Βενιζέλου που θεωρεί κανόνα πλέον τη σύμπραξη με τη ΝΔ.
Και, μάλιστα, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ο οποίος – αν είναι αυτός που έχει αναφερθεί πολλές φορές- ελέγχεται για το Qatar Gate.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης