Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η «κασετολογία» προβληματίζει το Μαξίμου: Οι αυτόνομοι πυρήνες της ΕΥΠ, η Καιλή και τα απόνερα του Qatar Gate στην Αθήνα

Η «κασετολογία» προβληματίζει το Μαξίμου: Οι αυτόνομοι πυρήνες της ΕΥΠ, η Καιλή και τα απόνερα του Qatar Gate στην Αθήνα
Το ΒΝ μιλώντας με σημαντικό στέλεχος έγινε κοινωνός της ανησυχίας του Πρωθυπουργού όχι για το θέμα των υποκλοπών αλλά για το περιεχόμενο των συνομιλιών
Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα προβληματισμένα είναι τα βασικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για την πορεία των αποκαλύψεων των υποκλοπών κυβερνητικών αξιωματούχων.
Το ΒΝ μιλώντας με σημαντικό στέλεχος έγινε κοινωνός της ανησυχίας του Πρωθυπουργού όχι για το θέμα των υποκλοπών αφού φαίνεται ότι δεν λειτουργεί πλέον αρνητικά για τη ΝΔ.
Αλλά για το περιεχόμενο των συνομιλιών που δείχνει ένα ξεκατίνιασμα μεταξύ υπουργών, βουλευτών και άλλων παραγόντων.

Το κοτσομπολιό και οι μπηχτές υπουργών

Και το θέμα είναι ότι αυτή η «κασετολογία» θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές εκθέτοντας συνομιλίες κυβερνητικών στελεχών, παρουσιάζοντας δηλαδή ένα κυβερνητικό «κουτσομπολιό» που θα κάνει κακό στις σχέσεις μεταξύ των στελεχών, ενδεχομένως να φέρει και εσωστρέφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η αυτονόμηση ομάδων της ΕΥΠ

Η εξήγηση που δίνουν τα στελέχη κοντά στον Πρωθυπουργό είναι ότι εφόσον μιλάμε για παρακολούθηση της ΕΥΠ σε υπουργικά στελέχη, τότε είναι εν αγνοία του Πρωθυπουργού και σίγουρα από αυτονομομημένους πυρήνες της ΕΥΠ. Την ίδια εξήγηση άφησε να διαφανεί και ο Πρωθυπουργός στην συζήτηση στην Βουλή την περασμένη Πέμπτη όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για ΕΥΠ-λογισμικά.

Επιλεκτικές διαρροές από ΜΜΕ

Μέσω αυτών των πυρήνων γίνεται επιλεκτική διαρροή στοιχείων που αφορούν την κυβέρνηση. Και αν μιλάμε για αυτονομημένους πυρήνες τότε δεν ξέρουμε ούτε για το ποιοι εν τέλει υπουργοί έχουν πέσει θύμα υποκλοπής από την ΕΥΠ. Ενδεχομένως και περισσότεροι από τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη. «Έχει ξαναγίνει και σε παλαιότερες περιπτώσεις, όταν διαβαθμισμένα έγγραφα έφτασαν στα χέρια βουλευτών και από εκεί σε επιλεγμένα ΜΜΕ» θα πει η κυβερνητική πηγή συμφωνώντας στην άποψη ότι η υπηρεσία της ΕΥΠ έχει γίνει, πλέον, μία υπηρεσία διάτρητη.

Θα πρέπει να πάρει κεφάλια

Το θέμα είναι, όμως, ότι υπάρχει ευθύνη του Πρωθυπουργού ακόμα και στην περίπτωση των πυρήνων αφού ουσιαστικά είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας. «Θα πρέπει να πάρει κεφάλια», μας έλεγε η πηγή, καταλήγοντας ότι δεν έφτασε μόνο η «καρατόμηση Κοντολέοντα».

Η Καϊλή και το ΠΑΣΟΚ που δεν… την ξέρει

Την ίδια ώρα, στελέχη της κυβέρνησης βάλλουν κατά του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι πάει να τους φορτωθεί η περίπτωση της Εύας Καιλή επειδή είχε διαύλους επικοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Αν και οι ανακοινώσεις για την ίδια ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου «η ευρωβουλευτής Έυα Καιλή ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια, στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές και τώρα δεν μπορεί να κάνουν ότι δεν την ξέρουν».

Ανάστατοι και άλλοι ευρωβουλευτές

Ένα νέο στοιχείο της υπόθεσης των νόμιμων παρακολουθήσεων των ευρωβουλευτών είναι ότι είναι ανάστατοι και άλλοι ευρωβουλευτές με την υπόθεση διαφθοράς «Qatar Gate». Και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου θα μπουν στο στόχαστρο των ελέγχων όχι μόνο ευρωβουλευτές της Σοσιαλιστικής Ομάδας αλλά και ευρωβουλευτές της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Η Ολομέλεια στην Ευρωβουλή θα ζητήσει δραστικές αποφάσεις καθώς βάλλεται πλέον το κύρος της Ε.Ε.

Μεγάλη παραφιλολογία για 3 πρόσωπα

Πάντως, στο παρασκήνιο υπάρχει μία μεγάλη παραφιλολογία για 3 πρόσωπα που συντηρείται ότι: 
1. η νόμιμη επισύνδεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ενδεχομένως να έχει κάποια σχέση με την υπόθεση ή με άλλη υπόθεση
2. Στο στόχαστρο έχει μπει και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εξαιτίας παλαιότερων υποστηρικτικών δηλώσεων του για το Κατάρ
3. Στο στόχαστρο έχει μπει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως επίτιμο μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ του προφυλακισμένου ευρωβουλευτή Αntonio Panzeri καθώς μην ξεχνάμε ότι είχε διατελέσει και κοινοτικός επίτροπος μετανάστευσης.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης